Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

24 de persoane din Gorj au donat plasmă după ce s-au vindecat de COVID-19

Puterea
plasma umana sange recoltare

Un număr de 24 de persoane, din judeţul Gorj, care s-au vindecat de COVID-19 au donat, până acum, plasmă, la nivel local urmând să fie demarată o campanie cu privire la importanţa donării de plasmă convalescentă, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Corina Belteu, potrivit AGERPRES.

"Instituţia Prefectului - Judeţul Gorj împreună cu Consiliul Judeţean Gorj, Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj vor demara o campanie de informare către populaţie cu privire la importanţa donării de plasmă convalescentă. Cu sprijinul cadrelor medicale, campania se va derula în special în spitalele suport COVID-19 din judeţul Gorj, acolo unde pacienţii sunt informaţi despre importanţa donării de plasmă convalescentă şi nevoii de a creşte semnificativ numărul de donatori. Studiile au demonstrat eficienţa tratamentului cu plasmă convalescentă în lupta cu COVID-19, mai ales la pacienţii cu forme grave ale bolii, inclusiv o scădere semnificativă a mortalităţii", a precizat Corina Belteu.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .

Potrivit sursei citate, ca şi în cazul donării obişnuite de sânge, donatorii de plasmă vor beneficia de următoarele drepturi: şapte tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil; o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi; o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea; în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.