Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

241 de dolari pe minut - Cât a cheltuit Melania Trump într-o singură zi la Toronto? Suma este fabuloasă

Melania Trump

Prima Doamnă americană Melania Trump a cheltuit 150.000 de euro la un hotel în Toronto, la 23 septembrie 2017, cu ocazia Jocurilor Invictus, o competiţie sportivă pentru foşti combatanţi răniţi sau handicapaţi - fără să petreacă totuşi noaptea în oraşul canadian, scrie site-ul Slate.fr.

Potrivit publicaţiei, soţia locatarului Casei Albe a stat atunci doar 12 ore la Toronto, la acest eveniment creat de către prinţul Harry în 2014, iar Prima Doamnă era în trecere prin Canada, în parte pentru a-l întâlni.

Melania Trump şi prinţul Harry s-au întâlnit timp de 20 de minute la Hotelul Sheraton, după care Prima Doamnă s-a dus la Ritz Carlton, iar apoi s-a întors la Sheraton pentru a se întâlni cu atleţi americani şi a susţine un discurs de un minut şi 15 secunde.

Ea a asistat apoi la ceremonia deschiderii Jocurilor pe Stadionul Air Canada Center, unde s-a întâlnit scurt cu premierul canadian Justin Trudeau, după care plecat înapoi în Statele Unite la sfârşitul serii.

Potrivit site-ului Quartz, care citează documente ce detaliază cheltuilelile Guvernului, cheltuielile hoteliere ale acestui scurt sejur - de 12 ore - au costat contribuabilii americani 174.000 de dolari (peste 150.000 de euro).

Reacție din Parlamentul European după ce casa lui Florin Iordache a fost vandalizată de protestatarii #rezist: 'De ce s-a ajuns aici?'

Modul exact în care au fost cheltuiţi banii nu a fost precizat.

Site-ul oficial la care trimite Quartz prezintă şase facturi - în valoare de 12.000 până la 49.000 de dolari -, toate cu aceeaşi explicaţie - ”cameră de hotel Prima Doamnă”.

O purtătoare de cuvânt a Primei Doamne, Stephanie Grisham, a replicat, într-un e-mail transmis Quartz, că o echipă de comunicare şi de securitate călăoreşte întotdeauna împreună cu Prima Doamnă, ceea ce creşte costurile.

Însă s-a dovedit că aceste cheltuieli - în valoare de 18.000 de dolari - au fost facturate separat, pe lângă cele 174.000 de dolari. Această din urmă sumă nu include nici cheltuielile de transport - în valoare de 21.000 de dolari.

La începutul lui noiembrie, site-ul Quartz a dezvăluit, de asemenea, că un sejur de şase ore al Melaniei Trump la Hotelul Semiramis Intercontinental, la Cairo, în Egipt, a costat 95.000 de dolari (83.000 de euro).

Această excursie a făcut parte dintr-un turneu în mai multe ţări din Africa, menit să arate că, potrivit melaniei Trump, ”Africa ne stă la suflet”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.