Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Mărturia cutremurătoare a medicului care i-a acordat primul ajutor, după accident

printesa Diana

Medicul Frederic Mailliez, care i-a acordat primul ajutor prințesei Diana la 30 de secunde după producerea accidentului rutier în care a fost implicată, a declarat, la 25 de ani de la tragedie, că își amintește și acum perfect momentele din tunelul de la L'Alma, la Paris.

”Capul îi era coborât pe piept. A trebuit să-l ridic, i-am pus mâna pe gât, am început să-i împing capul în sus și, la un moment dat, am văzut splendoarea feței ei intactă, perfectă… I-am pus mâna stângă pe ceafă. Încă am pe degete senzația de delicatețe a acelui păr moale, strălucitor, bine întreținut…”, le-a povestit Frederic Mailliez jurnaliștilor de la Oggi.

”În mașină erau patru persoane. Șoferul alunecase înainte, cu greu l-am văzut. Alături era un bărbat care clar avea dureri (Trevor Rees-Jones, bodyguard, n.r). În spate era o femeie, în poziție verticală, cu genunchii pe podea, sprijinită pe scaunul din față. Era cu profilul întors spre interiorul mașinii. Respira. Un alt bărbat zăcea pe bancheta din spate (Dodi, n.r.). El nu mai respira. Părea să fie în stop cardiac”, a mai povestit medicul.

”Am chemat ajutoare. Le-am spus că sunt două persoane în stop cardiac și două în stare gravă. Nu aveam defibrilator, pentru șofer și bărbatul de pe bancheta din spate nu puteam face nimic. Pasagerul din față se plângea, era conștient, așa că putea aștepta. Femeia respira greu. Am luat masca respiratorie și am ajutat-o. A fost hipotonică. A fost greu. Dar ridicarea capului i-a permis să îmbunătățească ventilația”, a adăugat Mailliez.

El a subliniat că, atunci când a ajuns în tunel, nu erau paparazzi.

”Și atunci când au ajuns, nu mi-au împiedicat o clipă munca”, a precizat el, potrivit Libertatea.

Prințesa Diana a murit la Paris, pe 31 august 1997, după ce mașina în care se afla alături de iubitul ei, Dodi al-Fayed, a făcut accident în timp ce încerca să scape de paparazzii care o urmăreau pe motociclete. Moartea ei a aruncat monarhia britanică în criză și venea după dezintegrarea publică a căsătoriei ei cu prințul Charles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.