Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

25 de țări oferă 100 de milioane de dolari Venezuelei pentru combaterea sărăciei și subnutriției

stirileprotv.ro
protest venezuela

Douăzeci şi cinci de ţări au promis să acorde un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari Venezuelei, ţară care se confruntă cu lipsuri severe şi subnutriţie, a anunţat joi John Bolton, consilierul pentru securitatea naţională al preşedintelui american, Donald Trump, după conferinţa Organizaţiei Statelor Americane (OSA) desfăşurată la Washington, informează France Presse, informează Agerpres.

Citește și: Apple a găsit soluția pentru a vinde din nou iPhone 7 și 8 în Germania

'Astăzi, 25 de ţări, reunite în cadrul conferinţei de asistenţă umanitară pentru Venezuela, organizată de OSA, au promis 100 milioane de dolari', a subliniat el într-o postare pe Twitter.

Potrivit lui David Smolanksy, coordonatorul unui grup de lucru al OSA privind migraţia şi refugiaţii din Venezuela, aceste fonduri vor merge direct în centrele de colectare a ajutoarelor instalate în apropiere de graniţa venezueleană în Brazilia, Columbia şi insula olandeză Curaçao.

În deschiderea conferinţei, Carlos Vecchio, reprezentantul oficial în SUA al opozantului Juan Guaido, a afirmat că prioritatea este de a face să intre aceste ajutoare în Venezuela din 23 februarie, la o lună de când Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării.

Ajutorul este refuzat de către preşedintele Nicolas Maduro, care îl vede drept un pretext pentru pregătirea unei intervenţii militare a Statelor Unite.

Venezuela, din ce în ce mai izolată pe scena internaţională, trece printr-o gravă criză economică, cu o populaţie care se confruntă cu tot mai multe privaţiuni, între care lipsa de alimente.

Conferinţa de joi a avut loc la cererea secretarului general al OSA, Luis Almagro. Dar această organizaţie internaţională este divizată în problema Venezuelei. Ea a aprobat o rezoluţie care denunţă politica lui Nicolas Maduro, însă numai 16 dintre cele 34 de state membre OSA au semnat o declaraţie privind recunoaşterea lui Juan Guaido, şeful legislativului de la Caracas, drept preşedinte interimar al ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.