Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

25 de cetăţeni din Siria şi Palestina, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, la Nădlac

www.ct100.ro
politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi întru-un automarfar încărcat cu piese auto, 25 de cetăţeni din Siria şi Palestina, care cu sprijinul unui şofer turc încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au informat sâmbătă IGPF şi Poliţia de Frontieră Oradea, potrivit Agerpres.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac - ITPF Oradea au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, în apropierea staţiei CFR din oraşul Nădlac, a fost oprit în trafic un automarfar, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 33 ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire, piese auto, pe ruta Turcia-Polonia.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal este deteriorat, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în semiremorca automarfarului, au fost descoperiţi 25 de cetăţeni străini care au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei, a precizat sursa citată.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 24 de cetăţeni sirieni şi un palestinian, dintre care şase minori, o femeie şi 18 bărbaţi. Tot la verificări s-a stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, iar minorii având vârste între 4 şi 16 de ani.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii depistaţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.