Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

25 de migranţi au fost prinşi la punctele de frontieră Nădlac II şi Nădlac I, când încercau să iasă din ţară ascunşi în 3 autovehicule

Facebook
frontiera vama nadlac

Un număr de 25 de migranţi din mai multe ţări au fost prinşi, în noaptea de duminică spre luni, încercând să iasă din ţară ascunşi în trei autovehicule, prin punctele de frontieră Nădlac II şi Nădlac I.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, primul grup a fost prins în jurul orei 00,45, la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Nădlac II. În portbagajul unui autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean turc în vârstă de 49 ani, au fost găsite trei persoane care intenţionau să iasă din ţară, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Tudose, DEZLĂNȚUIT: Nu uitați să purtați mască... începe să pută. Bani au fost și sunt, de vreme ce se duc spre presă!

O oră mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, a fost verificat un microbuz înmatriculat în Turcia, condus de un turc de 47 ani care transporta, conform documentelor, piese auto în Germania, însă în compartimentul de marfă se aflau 20 de persoane.

La ora 4,45, la PTF Nădlac I, a fost verificat un camion înmatriculat în Turcia, condus de un cetăţean turc în vârstă 29 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta Turcia - Germania, iar în urma verificărilor au fost descoperite două persoane ascunse pe axa semiremorcii.

Citește și: Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dă date ALARMANTE: Peste 600.000 de români au rămas ȘOMERI în pandemie

"În toate cele trei cazuri, persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele trei grupuri erau formate din douăzeci şi cinci cetăţeni străini, nouăsprezece bărbaţi şi şase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii, de 16 şi 17 ani. Au declarat că doreau să ajungă vestul Europei", precizează comunicatul.

Şoferii celor trei mijloace de transport sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar străinii găsiţi ascunşi, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.