Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

250 de elefanţi din Malawi vor fi relocaţi într-o zonă în care această specie a dispărut aproape complet

chimpreports.com
elefanți

Aproximativ 250 de elefanţi vor fi relocaţi până la sfârşitul lunii iulie în Parcul Naţional Kasungu, situat în centrul statului african Malawi într-o regiune în care această specie a dispărut aproape complet, numărând în prezent doar 50 de exemplare, în comparaţie cu cele peste 1.200 recenzate în urmă cu 50 de ani, în principal din cauza braconajului pentru fildeş, informează AFP.

"Braconajul a scăzut şi numărul elefanţilor a crescut, acum trăiesc 120 de elefanţi (inclusiv în zonele adiacente - n.r.). Însă populaţia este încă prea mică pentru a fi viabilă. Introducerea altor 250 de elefanţi în regiune va schimba acest scenariu", a declarat într-un comunicat Patricio Ndadzela, reprezentant al Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) din Malawi, potrivit Agerpres.ro.

Elefanţii vor fi transferaţi din Parcul Naţional Liwonde, situat la peste 350 de kilometri spre sud, între 27 iunie şi 29 iulie. În acest parc din Malawi, braconajul aproape a dispărut complet şi populaţia de elefanţi este supradimensionată.

Alte animale vor fi transportate în aceeaşi zonă, precum bivoli, antilope impala şi facoceri.

Între 2016 şi 2017, 520 de elefanţi au fost strămutaţi din parcul Liwonde pentru a scădea presiunea pe acest habitat şi pentru a reduce numărul de conflicte cu oamenii din zonă.

"Numărul de elefanţi creşte, ceea ce exercită o presiune asupra resurselor naturale ale parcului şi creează situaţii conflictuale cu comunităţile locale", a explicat organizaţia pentru apărarea naturii African Parks în acelaşi comunicat.

În Malawi trăiesc aproximativ 2.000 de elefanţi. Africa australă deţine 70% din populaţia de elefanţi de pe continentul african.

Anumite ţări din regiune, precum Zimbabwe, unde populaţia de elefanţi este în creştere şi accidentele mortale rezultate în urma conflictelor cu oamenii s-au înmulţit, solicită anularea interdicţiei privind comerţul cu fildeş la nivel mondial.

În alte ţări africane, situaţia rămâne însă critică după decenii întregi de braconaj. Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), elefantul de savană (Loxodonta africana) se află pe lista speciilor "în pericol", în timp ce verişorul său mai mic, elefantul de pădure (Loxodonta cyclotis), este "în pericol critic de extincţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.