Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

251 de intervenţii ale jandarmilor harghiteni pentru alungarea urşilor, de la începutul anului

Facebook
urs

Jandarmii harghiteni au intervenit, de la începutul anului, de 251 ori pentru alungarea unor urşi care au venit în zonele locuite, numărul fiind în uşoară creştere faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit Agerpres.

Potrivit unei informări a Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, în toate cele 251 cazuri a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie şi nu au fost înregistrate incidente sau probleme deosebite.

"De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 251 apeluri, cu 12 mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie", precizează sursa citată.

De asemenea, în luna august au fost înregistrate 35 de intervenţii ale jandarmilor, pentru alungarea unor urşi din apropierea zonelor locuite.

Datele statistice mai arată că în weekendul 18-21 august, la nivelul Dispeceratului IJJ Harghita, au fost primite trei apeluri prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în zona localităţilor Praid şi Topliţa, dar la sosirea echipajelor animalele plecaseră.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.