Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

26 de membri ai partidului prokurd HDP, reţinuţi în cursul unor razii ale poliţiei din Turcia

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Autorităţile turce au reţinut 26 de membri ai formaţiunii prokurde Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd) în cursul unor razii ale poliţiei care au avut loc luni, a anunţat partidul într-un comunicat, citat de agenţia DPA. Printre cele 26 de persoane reţinute se află lideri ai HDP din provincii, au precizat surse al HDP pentru DPA. Raziile poliţiei au avut loc la Istanbul, Ankara, Tekirdag (nod-vest) şi Sanliurfa (sud-est).

Membrii HDP reţinuţi sunt acuzaţi toţi de presupuse legături cu grupări teroriste, a precizat partidul. Potrivit datelor oferite de către HDP, 150 de membri ai partidului au fost plasaţi în arest în cursul unor operaţiuni care au avut loc începând de vineri.

HDP, cel de-al doilea mare bloc de opoziţie din parlamentul Turciei, are 11 parlamentari oficial arestaţi, inclusiv preşedintele partidului Selahattin Demirtas, care este acuzat de o presupusă ''propagandă pentru o organizaţie teroristă'' în discursurile sale, potrivit actului de acuzare.

Mii de membri ai HDP au fost de asemenea trimişi la închisoare pentru presupuse legături cu terorismul. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a marcat luni 16 ani de la înfiinţarea partidului său, AKP (de guvernământ), care i-a deschis calea spre putere. Erdogan a supravieţuit unei tentative de puci ce a fost pusă la cale în 2016 de către o facţiune a armatei şi, de atunci, este în vigoare starea de urgenţă. Circa 50.000 de persoane au fost trimise la închisoare în legătură cu tentativa de puci şi au avut loc epurări în rândul funcţionarilor şi al armatei, conform Agerpres.

Erdogan a lansat de asemenea o mare campanie împotriva militanţilor kurzi şi a HDP. El acuză HDP că este o aripă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.