Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

27 de cereri de finanţare au fost depuse în Programul Ro-Cultura pentru restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Un număr de 27 de cereri de finanţare în valoare de peste 206 milioane de lei au fost depuse în Programul Ro-Cultura pentru restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice, anunţă Ministerul Culturii, potrivit news.ro.

Apelul ce vizează restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice a fost închis, după mai multe prelungiri. El a fost iniţial deschis în perioada 5 iunie – 7 octombrie 2019, fiind prelungit până la data de 8 octombrie, 11 noiembrie, respectiv 12 noiembrie 2019.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 16.000.000 de euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 200.000 de eur şi 2.000.000 de euro, reprezentând 80% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

Printre solicitanţii eligibili s-au numărat instituţiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), unităţile administrativ-teritoriale, ONG-urile şi IMM-urile.

Apelul de proiecte a intrat sub incidenţa normelor europene şi naţionale privind acordarea ajutorului de stat, avizată favorabil de Consiliul Concurenţei. Ajutorul de stat se acordă sub formă de sprijin financiar nerambursabil.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

În cadrul apelului au fost depuse în sistemul EMSC 27 cereri de finanţare în valoare totală de 206.631.387,58 de lei (43.430.941 de euro), reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată, respectiv 280.166.849,22 de lei (58.887.036 de euro) reprezentând valoarea totală eligibilă solicitată.

Programul Ro-Cultura este finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021. Dintre proiectele înregistrate, 16 proiecte sunt dezvoltate în parteneriat cu entităţi culturale din statele donatoare (11 din Norvegia, 4 din Islanda şi 1 din Liechtenstein).

Lista finală a proiectelor aprobate va fi publicată după parcurgerea tuturor etapelor de evaluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.