Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

27 de persoane - transportate la spital din cauza caniculei; 1.423 au beneficiat de prim ajutor

spitale

Un număr de 27 de persoane au fost transportate la spital şi 1.423 au fost asistate, în contextul caniculei, în cele 3.482 de puncte de prim ajutor şi hidratare operaţionalizate la nivel naţional, potrivit Agerpres.

"Totodată, pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 137 incendii de vegetaţie, ce au afectat o suprafaţă de 790 de hectare", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, miercuri, AGERPRES.

În ultimele 24 de ore, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat 13 misiuni de transport privind distribuţia de apă menajeră către zonele afectate, respectiv şase misiuni de transport apă menajeră, şase misiuni de transport apă potabilă şi o misiune de transport apă pentru animale, iar autorităţile publice locale au efectuat 63 de misiuni, dintre care 15 transporturi apă potabilă, 33 transporturi de apă menajeră, 15 transporturi de apă pentru animale.

"Cu scopul de a conştientiza populaţia asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetaţiei uscate de pe terenurile arabile şi pajiştile permanente, respectiv a consecinţelor negative asupra mediului înconjurător, în ultimele 24 de ore au fost realizate 871 de acţiuni de informare preventivă desfăşurate în teren, în care au fost diseminate 2.542 materiale informative", arată sursa citată.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriştilor de pe terenurile agricole şi a vegetaţiei uscate de pe pajiştile permanente, la nivel naţional, în mediul rural s-au desfăşurat 517 misiuni de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă, ce au vizat transmiterea de mesaje pre-înregistrate în vederea conştientizării riscului generat de temperaturile extreme.

Dintre acestea, 192 misiuni au fost desfăşurate de către personalul ISU, 14 cu ajutorul autorităţilor locale, 311 de către SVSU.

"Totodată, au fost executate 81 de controale/verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor de mirişti, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 78 sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 avertismente şi 15 amenzi, în cuantum de 22.000 lei," arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.