Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua ordine mondială: 28 de ambasade 'încurajează' România să ofere drepturi depline LGBTIQ+

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam homosexual LGBT homosexual

Zeci de ambasade, în marea lor majoritate occidentale, susţin demersurile comunităţii LGBTIQ+ din România pentru a obţine drepturi egale şi "încurajează" autorităţile române să completeze lacunele care există în legislaţie în acest sens, arată o declaraţie publicată joi, pe gov.uk, site-ul oficial al guvernului britanic.

Declaraţia, semnată de 31 de ambasade şi organizaţii internaţionale de la Bucureşti, este transmisă înainte de Bucharest Pride de sâmbătă - marşul care susţine drepturile comunităţii LGBTIQ+.

„Noi, misiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale din Bucureşti semnatare ale acestei declaraţii, ne exprimăm sprijinul pentru Bucharest Pride 2023 (...) Ne reafirmăm angajamentul de a respecta, promova şi proteja principiile egalităţii, nediscriminării şi drepturilor omului pentru toate persoanele, indiferent de orientarea lor sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale”, se arată în declaraţia comună.

"Susţinem cu fermitate comunitatea LGBTIQ+ din România, în demersurile sale de a obţine drepturi egale, în concordanţă cu drepturile internaţionale ale omului şi cu principiile Declaraţiei universale a drepturilor omului. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit un cadru robust în ceea ce priveşte apărarea drepturilor persoanelor LGBTIQ+. Instanţa aceasta a stabilit şi obligaţii în ceea ce priveşte garantarea egalităţii în cadrul legislaţiilor naţionale, inclusiv mecanismele de reacţie la crimele motivate de ură, protecţia legii pentru familii cu parteneri de acelaşi sex şi un proces transparent, exhaustiv şi accesibil pentru recunoaşterea persoanelor transgender", arată semnatarii.

În acest context, ei vorbesc de situaţia din România. "Încurajăm autorităţile române să completeze toate lacunele, pentru ca persoanele LGBTIQ+ să aibă drepturi depline", se mai arată în declaraţie.

”Realizăm că este nevoie de mai multe eforturi pentru ca persoanele LGBTIQ+ să se bucure de egalitate deplină în drepturi. Vom continua să lucrăm împreună cu autorităţile române şi cu societatea civilă pentru a ne asigura că toate persoanele sunt tratate cu demnitate şi respect”, mai spun ambasadele.

Semnatarele Declaraţiei sunt ambasadele Argentinei, Austriei, Belgiei, Canadei, Chile, Croaţiei, Cehiei, Danemarcei, Elveţiei, Estoniei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Greciei, Irlandei, Israelului, Italiei, Lituaniei, Mexicului, Olandei, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Cipru, Sloveniei, Spaniei, Suediei, Statelor Unite ale Americii.

Lor li se alătură Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Reprezentanţa UNHCR din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.