Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

28 de ani de închisoare pentru o bandă care a furat bunuri de 26 milioane lire sterline de la celebrități: Frank Lampard și Tamara Ecclestone, printre păgubiți

cugetliber.ro
inchisoare

O bandă internațională de hoți de bijuterii a fost încarcerată pentru o serie de raiduri de lux, în urma cărora hoții au obținut bunuri de lux în valoare de 26 de milioane de lire sterline, relatează BBC.

Jugoslav Jovanovic, Alessandro Maltese și Alessandro Donati au recunoscut că au pătruns în vila din Kensington a Tamarei Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, fostul director executiv al Formula One Group, în decembrie 2019, conform Mediafax.

Cei trei au fost condamnați la 28 de ani de închisoare în total și pentru spargerile locuințelor fotbalistului Frank Lampard și ale fostului președinte al Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha.

Jovanovic, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru conspirație la furt și la încă doi ani pentru spălare de bani. Donati, în vârstă de 45 de ani, și Maltese, în vârstă de 44 de ani, au primit fiecare câte opt ani și nouă luni de închisoare.

În primele 13 zile ale lunii decembrie 2019, obiecte în valoare estimată de 26 de milioane de lire sterline au fost sustrase din locuințe din vestul Londrei. Majoritatea bijuteriilor furate și a ceasurilor de valoare nu au fost niciodată recuperate.

Procurorul Timothy Cray a declarat că banda "a planificat și a executat cele mai valoroase spargeri din Regatul Unit". "Spargerile au implicat cercetări și recunoașteri atente. Victimele au fost vizate în mod deliberat din cauza bogăției și a profilului lor public", a adăugat el.

Un bărbat pe nume Daniel Vukovic, al doilea la comandă și principalul organizator al bandei în Marea Britanie rămâne căutat, a declarat instanța. O investigație recentă a BBC a arătat că acesta are cel puțin 19 identități diferite și se crede că se află în Belgrad.

Jovanovic a spart casa legendei Chelsea Frank Lampard și a soției sale Christine, în timp ce cuplul era plecat. Au fost furate obiecte în valoare de peste 60.000 de lire sterline, inclusiv butonii de manșetă Patek Philippe din aur alb, un ceas de buzunar Cartier, două ceasuri de damă din aur roz și un colier din aur Mia Lia.

Apoi, la 10 decembrie, o proprietate din Knightsbridge aparținând familiei miliardarului Vichai Srivaddhanaprabha, proprietarul Leicester City, a fost spartă de Jovanovic, Donati și Maltese. Srivaddhanaprabha a murit într-un accident de elicopter în fața stadionului King Power în octombrie 2018. Familia sa a declarat că locuința a fost lăsată neatinsă de la moartea sa. Detectivii au declarat că, în timp ce proprietatea a fost "răscolită", banda a deschis o sticlă de șampanie Cristal de 500 de lire sterline.

Printre obiectele sustrase se numără șapte ceasuri Patek Philippe, un ceas inteligent Tag Heuer și aproximativ 400.000 de euro în numerar.

A doua zi, grupul a luat cina la un restaurant de sushi de lângă Harrods, cu șampanie și sashimi în valoare de 760 de lire sterline.

În cele din urmă, pe 13 decembrie, banda a efectuat raidul Ecclestone. Vukovic a fost acuzat că a fost implicat împreună cu Maltese și Donati, în timp ce Jovanovic a stat de pază.

Multe dintre camerele din interiorul vilei Ecclestone au fost golite de obiectele de valoare. În puțin peste o oră, hoții au plecat cu 400 de bijuterii și sume mari de bani.

Donati, Jovanovic și Maltese au părăsit cu toții țara până la 18 decembrie.

Cei trei au fost arestați în Italia în 2020 și apoi extrădați înapoi în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.