Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

28 de cutremure în aproape cinci ore: Record stabilit de o țară

facebook.com
cutremur seism

Coasta de est a Taiwanului a înregistrat miercuri 28 de seisme în mai puţin de patru ore şi jumătate, cel mai mare fiind de 5,2 grade pe scara locală de maximum 7 grade, potrivit informaţiilor publicate de Central Bureau of Meteorology of Taiwan (OCMT), relatează EFE.

Mass media locale au informat că deocamdată s-au produs doar mici avarii la unele clădiri şi nu au fost semnalate victime provocate de cutremurele în serie.

Primul şi cel mai puternic dintre seisme s-a produs miercuri dimineaţă la 06:52, ora locală, cu o magnitudine de 5,2 grade dintr-un total de 7, la o adâncime de 5,9 kilometri şi având epicentrul situat la 5,1 kilometri sud-vest de localitatea taiwaneză Hualien.

Potrivit departamentului de seismologie al OCMT, alte două dintre cutremurele înregistrate au fost de 5 grade şi s-au produs la 06:59 şi respectiv 07:45 ora locală.

În total, 28 de seisme s-au înregistrat pe o rază de 19,4 kilometri distanţă de localitatea taiwaneză Hualien.

Ultimul dintre cutremurele înregistrate pe site-ul OCMT a avut loc la ora locală 11:23 (03:23 GMT) şi a avut o intensitate de 2,9 grade.

Citat de agenţia taiwaneză de ştiri CNA, Chen Guochang, de la departamentul seismologic al OCMT, a asigurat că actualele cutremure sunt replici ale seismelor produse în zilele de 7 şi 8 iulie, şi nu a respins posibilitatea ca şi alte seisme să aibă loc săptămâna viitoare.

Taiwanul se află la confluenţa plăcilor tectonice filipineză şi euroasiatică, prin urmare seismele sunt frecvente în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.