Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

28 de refugiaţi ucraineni, între care 18 copii, au fost cazaţi în comuna Ardud

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim
ucraineni refugiati vama siret

28 de civili ucraineni refugiaţi, dintre care 18 copii, sunt cazaţi în comuna Ardud, potrivit unui anunţ făcut pe o reţea de socializare de administraţia locală.

" În urma apelului nostru, localnicii au oferit 146 de locuri de cazare, alimente neperisabile, pături noi, perne, lenjerie de pat, haine, produse de igienă, scutece şi mâncare pentru bebeluşi", precizează primăria Ardud luni, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, un doctor oferă gratuit consultanţă refugiaţilor care au nevoie de asistenţă medicală.

"Mulţumiri se îndreaptă spre toţi cei care au donat, persoane fizice şi juridice, toţi cei care s-au implicat pentru a ajuta refugiaţii ucraineni şi şi-au deschis casa şi sufletul pentru aceştia. Comunicăm zilnic cu partenerii noştri şi înţelegem situaţia disperată în care se află tocmai pentru că traiul lor zilnic depinde în acest moment de convoaiele cu materiale şi alimente trimise din România. Pe teritoriul Ucrainei totul este blocat şi se circulă extrem de dificil, tocmai de aceea reprezentanţi ai celulelor de criză locale din Ucraina se deplasează periodic spre punctele de trecere a frontierei cu România pentru a primi minimul necesar supravieţuirii întregii comunităţi pe care o reprezintă. Câţiva români şi ucraineni stabiliţi în România trec zilnic graniţele spre Ucraina pentru a se asigura că civilii aflaţi în zonele de conflict au minimul necesar supravieţuirii", se mai arată în postarea menţionată.

Primăria Ardud face un apel pentru donarea, în continuare, de materiale sanitare, medicamente, mâncare pentru nou născuţi, şerveţele, saltele, lanterne, saci de dormit şi termosuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.