Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

29 de clădiri cu destinaţie de învăţământ din Sălaj funcționează fără autorizaţie de securitate la incendiu

MEN
banci scoala clasa goala

Un total de 29 de clădiri cu destinaţie de învăţământ din Sălaj - grădiniţe, şcoli sau săli de sport funcţionează în prezent fără autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sălaj funcţionează 376 de clădiri cu destinaţia de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee, inclusiv internate, ateliere, cantine, săli de sport şcolare), din care 94 de clădiri deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 253 de clădiri nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi 29 clădiri funcţionează fără a avea această autorizaţie.

Majoritatea clădirilor sunt din mediul rural, cu excepţia a două grădiniţe, din Jibou şi Şimleu Silvaniei, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii ISU precizează faptul că punerea în funcţiune a construcţiilor şi amenajărilor noi şi a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare şi sau schimbare a destinaţiei se face numai după obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

De asemenea, potrivit legii, autorităţile administraţiei publice locale, respectiv proprietarii imobilelor în care se desfăşoară activităţi de învăţământ au obligaţia să asigure condiţiile de funcţionare, inclusiv obţinerea şi menţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi autorizaţia de securitate la incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.