Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 avantaje pe care le aduce României accesul în Schengen Sky (europarlamentar)

Radu Pop
Schengen visa
schengen aeroport

Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut într-un discurs în legislativul european că șansele ca România să intre în spațiul Schengen, cel puțin pe cale aeriană, au crescut ca urmare a adoptării unei poziții mai flexibile a Olandei și Austriei și a enumerat „trei beneficii importante”.

„Cetățenii români vor circula mai ușor în alte state din spațiul Schengen, câștigând un drept pe care îl meritau. Acest lucru înseamnă că românii din diaspora se pot întoarce mai ușor acasă pe cale aeriană beneficiind de numeroasele aeroporturi existente în România, aflate multe dintre ele în proces de extindere și modernizare”, a declarat Negrescu.

„România va putea transporta mai ușor în zona Schengen produse de maximă necesitate folosind transportul aerian. Acest lucru se aplică la transportul de medicamente, transportul în regim de urgență, transportul unor echipamente tehnice sensibile, transportul coletelor sau transportul logistic cu componentă civil-militară”, a adăugat acesta.

Europarlamentarul a mai spus că România „va deveni mai atractivă pentru investiții, investitorii străini și turiști”, pentru că aceștia vor putea să călătorească mai rapid și vor putea conecta mai bine filialele lor din România cu cele din alte state din spațiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.