Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

30 de palestinieni au fost răniți după ce armata israeliană a deschis focul în Fâșia Gaza

fasia gaza

Mai mult de 30 de palestinieni au fost răniţi vineri de tiruri ale soldaţilor israelieni în noi ciocniri de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Întâlnire Firea - Stănescu - Neacșu - Petrea: În #echipă

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Achraf al-Qodra, a declarat într-un comunicat că 32 de palestinieni au fost răniţi în timpul ciocnirilor cu forţele israeliene, însă viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol.

La rândul său, armata israeliană a declarat că circa 10.000 de protestatari s-au adunat în diferite puncte de-a lungul barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza.

"Protestatarii au aruncat cu pietre în trupele (israeliene)", a declarat un purtător de cuvânt al armatei, adăugând că mai multe dispozitive explozive au fost lansate în direcţia soldaţilor.

Fâşia Gaza, enclavă între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, grav afectată de războaie, sărăcie şi blocade israeliene şi egiptene, este din martie 2018 scena protestelor săptămânale, însoţite de obicei de violenţe, de-a lungul frontierei foarte bine păzite de armata israeliană. De atunci, cel puţin 246 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene, majoritatea de-a lungul frontierei. Doi soldaţi israelieni au murit în violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.