Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

30.000 de articole contrafăcute au fost confiscate de poliţiştii de frontieră în luna ianuarie

www.ct100.ro
politia de frontiera

Aproximativ 30.000 de articole susceptibile a fi contrafăcute au fost confiscate de poliţiştii de frontieră în luna ianuarie, informează un comunicat al IGPF, potrivit Agerpres.

"În prima lună a anului 2020, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, împreună cu alte autorităţi având competenţe în domeniu, au descoperit aproximativ 30.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, purtând mărci internaţionale protejate", arată sursa citată.

Potrivit IGPF, 10.600 au fost articole de vestimentaţie; 5.300 - bucăţi produse cosmetice şi de parfumerie; 960 - bucăţi jucării; 8.500 - perechi de încălţăminte; 380 - articole marochinărie; 3.700 - alte produse.

Citește și: Băsescu, în Parlamentul European, despre migranți: ‘Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele’

În aceeaşi perioadă din 2019, au fost descoperite peste 1.100 de articole de vestimentaţie, 585 perechi încălţăminte şi 757 produse cosmetice şi de parfumerie, constatându-se în luna ianuarie din acest an o creştere substanţială la toate categoriile menţionate.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare titularului de marcă.

Cele mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate la frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, fiind produse aduse din Turcia pentru România sau ţări din vestul Europei, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.