Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

308 harghiteni s-au vindecat de COVID-19, de la începutul pandemiei. Numărul total al cazurilor de infectare a depăşit 400

coronavirus covid-19 covid

Un număr de 308 harghiteni s-au vindecat de COVID-19, de la începutul pandemiei, în vreme ce totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 403, în ultimele 24 de ore înregistrându-se opt cazuri noi şi un deces, arată informarea Instituţiei Prefectului dată publicităţii joi.

De asemenea, zece persoane confirmate cu noul coronavirus au solicitat externarea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României (integral)

"În judeţul Harghita au fost confirmate un număr de 403 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 308 persoane s-au vindecat, 12 persoane decedate, 73 persoane se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală, iar 10 persoane au solicitat externarea, acestea urmând tratament la domiciliu. Anchetele epidemiologice sunt în derulare şi se efectuează teste la COVID-19 pentru contacţii simptomatici ai pacienţilor internaţi în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacţii asimptomatici", precizează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naţionale şi poliţiştii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa au acţionat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

Citește și: Câți bani câștigă Ludovic Orban: Ultima declarație de avere a premierului, după ce ajunsese să trăiască cu 3.000 de lei pe lună, alături de soție și copil

"La nivelul judeţului Harghita a fost organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situaţiei specifice, în vederea intensificării activităţilor de verificare şi depistare a celor care nu respectă regulile de protecţie sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare. Principalele activităţi în au fost concentrate pe zonele aglomerate, cu risc de răspândire a virusului COVID-19. Pe raza judeţului Harghita, se vor desfăşura activităţi de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar şi acţiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, precum şi la ştranduri, terase şi cluburi în aer liber", mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.