Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

31 de angajaţi ai DGASPC au fost depistaţi cu COVID-19 la testele preventive înaintea de intrarea în ture

googleusercontent.com
coronavirus

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a informat, luni, că 31 de angajaţi ai instituţiei, care ar fi trebuit să intre în serviciu timp de 14 zile la rezidenţele pentru copii şi adulţi, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 la testele preventive efectuate înainte de intrarea în tură, la care au fost supuşi 540 de angajaţi.

"Având în vedere Ordonanţa nr. 8 care ne-a obligat, din 18 aprilie, să organizăm în centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi programul angajaţilor în ture de 14 zile - însemnând 14 zile ca prima tură să fie izolată la domiciliu, iar 14 zile, izolată la locul de muncă. După primele 14 zile, angajaţii care au fost la serviciu au plecat acasă şi, preventiv, au fost izolaţi la domiciliu. Înainte să intre în tura a doua au fost testaţi. Aşa s-a întâmplat şi cu tura a treia care ar fi trebuit să intre în 9 mai, au fost testaţi toţi, dintre aceştia au fost depistaţi cu rezultate pozitive un număr de 31 de persoane. (...) Nu cred că e un număr foarte mare având în vedere că în prima tură au fost făcute 530 de teste, tura doua tot aşa, au fost testaţi peste 540 de colegi, însemnând că din 1.100 testate, 31 sunt pozitive. Aceste persoane au fost şi sunt asimptomatice şi e foarte bine că au fost testate înainte să fi avut contact cu beneficiarii noştri (...) Nu avem niciun beneficiar din centrele aflate în subordinea şi structura DGASPC care să fie infectat", a declarat, luni, directorul general al DGASPC Mureş, Hajnal Katalin Miklea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

Şefa DGASPC Mureş a arătat că niciunul dintre ce testaţi pozitiv cu noul coronavirus nu a intrat în contact cu beneficiarii instituţiei şi că aceştia ar fi trebuit să intre, sâmbătă trecută, în tura de 14 zile, însă în urma testărilor preventive oamenii nu au fost internaţi.

"Au fost preluaţi de către DSP, au fost internaţi în spital de unde fiecare instituţie şi-a făcut treaba. Nu ştiu dacă au fost retestaţi, din moment ce sunt internaţi în spital, aceste persoane cad în atribuţia Spitalului Clinic Judeţean Mureş", a precizat şefa DGASPC Mureş.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade, a arătat că niciunul dintre cei 31 de angajaţi ai DGASPC Mureş nu a prezentat simptome de infecţie cu COVID-19.

"În condiţiile în care se face o testare preventivă, de obicei niciun pacient nu are simptomatologie. Aceşti angajaţi de la DGASPC Mureş au fost testaţi preventiv pentru că urmau să intre în ture în weekendul respectiv la casele de bătrâni din subordinea DGASPC. Au fost testaţi şi, la un moment dat, au fost diagnosticaţi 31 de angajaţi ca fiind pozitivi, internaţi în SCJ Mureş. Testarea s-a efectuat de către DSP Mureş, noi neavând nicio implicare în testarea lor. Starea acestor pacienţi este bună, sunt pacienţi asimptomatici, unii au avut teste efectuate, altora urmează, conform metodologiei, să li se efectueze noi teste şi în condiţiile în care au două teste negative, vor fi externaţi", a mai precizat dr. Danile Porav-Hodade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.