Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

31 de irakieni şi sirieni, prinși la granița cu Serbia când voiau să intre ilegal în România

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Un grup format din 31 de cetăţeni irakieni şi sirieni, dintre care 11 minori, ce intenţionau să intre ilegal în România, a fost depistat, joi dimineaţa, de poliţiştii de frontieră din Oraviţa, la graniţa cu Serbia, potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara. 

'În data de 18.05.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 04:30, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Vărădia, din judeţul Caraş-Severin, un grup de 31 de cetăţeni străini, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoanele fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări', se arată într-un comunicat remis, AGERPRES, de ITPF Timişoara.

Tudorel Toader, despre modificarea codurilor penale: 'Proiecția este undeva pe toamnă'


Conform acestuia, pe parcursul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 13 bărbaţi, şapte femei şi 11 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, iar minorii între unu şi 13 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.