Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

316 cazuri de gripă clinică, înregistrate în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie, la nivel național

sfatulmedicului.ro
febra q raceala gripa

Trei cazuri de gripă confirmate de laborator au fost raportate, în ţară, în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie, însă numărul cazurilor clinice de gripă a fost de 316. În acest sezon s-au înregistrat în total nouă cazuri de gripă confirmate în laborator.

Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 66.623, comparativ cu 68.391 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 45.249 înregistrate în S 44/2021.

Astfel, au fost raportate la nivel naţional 316 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 205 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 74 de cazuri înregistrate în S 44/2021.

În intervalul de referinţă au fost raportate 3 cazuri confirmate de gripă (2 cu virus gripal AH1 în judeţul Ilfov şi 1 cu virus gripal AH3 în municipiul Bucureşti).

De la începutul sezonului au fost raportate 9 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 5 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 2 cazuri gripă AH3, 2 cazuri gripă AH1.

Totodată, până în 6 noiembrie au fost vaccinate antigripal 1.139.528 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.