Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3.400 de persoane au manifestat la Bruxelles pe tema luptei împotriva schimbărilor climatice alături de Greta Thunberg

Circa 3.400 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei, au manifestat vineri după-amiază la Bruxelles pe tema luptei împotriva schimbărilor climatice, în cadrul unui eveniment organizat de Youth for Climate, în prezenţa militantei ecologiste suedeze Greta Thunberg, informează AFP, potrivit Agerpres.

Adolescenta a ajuns la protest încă de la începutul manifestării etalând faimoasa sa pancartă pe care scrie ''Skolstrejk för klimatet'' (''grevă şcolară pentru climă'', n.red.) cu litere negre pe fond alb.

"Ne e mai cald, mai cald, mai cald decât climei!" au intonat manifestanţii, mulţi dintre aceştia tineri belgieni, dar şi membrii unor organizaţii precum Greenpeace sau WWF, precum şi pensionari.

Reuniţi în centrul capitalei Uniunii Europene, participanţii au fluturat steaguri ale statelor membre, precum şi pancarte cu mesaje, cele mai multe în engleză, precum: "Acum este ultima şansă'', "Fără natură, fără viitor".

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

Protestul este organizat la două zile după prezentarea de către Comisia Europeană a unui proiect de ''lege pentru climă'', ce prevede atingerea unui nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050, propunere criticată de Greta Thunberg.

Propunerea constituie unul dintre pilonii ''Pactului verde'' al Uniunii Europene, care stabileşte că încălzirea globală este o prioritate a Comisiei Europene, dar care, potrivit organizatorilor manifestaţiei, este o măsură insuficientă. În opinia acestora, obiectivele climatice ale Uniunii Europene nu sunt ''suficiente pentru limitarea încălzirii globale a planetei''.

Uniunea Europeană ''trebuie să demonstreze că este gata să se lupte pentru viitorul nostru'', au subliniat aceştia.

Prezentă la Bruxelles în această săptămână, Greta Thunberg a avut întâlniri cu mai mulţi responsabili europeni, printre care şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.