Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

34,1 milioane de persoane vulnerabile din Germania vor primi vouchere pentru cumpărarea de măşti cu grad ridicat de protecție

DPA
măști

Guvernul german a majorat luni la 34,1 milioane numărul persoanelor aflate în categoria cu risc înalt în faţa contaminării cu noul tip de coronavirus şi care să poată primi vouchere pentru achiziţia de măşti cu grad ridicat de protecţie, informează dpa, potrivit AGERPRES.

Astfel, guvernul german a majorat oferta de la cei 27 de milioane de beneficiari prevăzuţi iniţial, în urma unei evaluări a datelor de la companiile de asigurări, a anunţat luni ministrul german al sănătăţii Jens Spahn.

Persoanele identificate drept vulnerabile - cele de peste 60 de ani şi cu anumite boli cronice - vor putea să achiziţioneze câte 12 măşti FFP2 din farmacii, cu vouchere pe care le vor primi în următoarele zile.

Pentru fiecare mască vor fi bugetaţi câte 2 euro. Pentru cele 27 de milioane de persoane stabilite anterior, guvernul a alocat în jur de 2,5 miliarde de euro.

Citește și: VIDEO Rareș Bogdan îi cere DEMISIA lui Ludovic Orban: 'Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid'

În condiţiile în care cresc îngrijorările în legătură cu variante mai contagioase ale coronavirusului, cancelarul federal german Angela Merkel are programată marţi o altă rundă de discuţii cu premierii celor 16 landuri, cu privire la extinderea actualei carantine dincolo de sfârşitul acestei luni.

Nu este clar dacă măsurile - care includ închiderea şcolilor şi a magazinelor neesenţiale şi limitează întâlnirile din afara propriilor locuinţe la maxim două persoane din gospodării diferite - vor fi înăsprite.

Se aşteaptă ca guvernul german să ia în considerare impunerea unor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii şi purtarea obligatorie de măşti FFP2 în magazine şi în transportul public, printre alte reguli.

Landul sudic Bavaria a impus deja, începând de luni, astfel de reguli mai drastice privind portul măştilor de protecţie.

Potrivit institutului german Robert Koch, până acum Germania a înregistrat peste 2,04 milioane de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 46.633 s-au soldat cu deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.