Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

35 de percheziții la Iași - Polițiștii de la trupele speciale au luat cu ASALT un grup infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală

Descinderi

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au făcut 35 de percheziţii domiciliare, ce au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, cu prejudiciu estimat la 18 milioane de lei. Cincisprezece persoane au fost plasate sub control judiciar, iar cinci au fost reţinute.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, formată din 26 de persoane, care ar fi administratori de societăţi comerciale, pe raza judeţelor Iaşi, Alba şi a municipiului Bucureşti.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2015, aceştia ar fi creat circuite financiare, contabile şi bancare şi ar fi facilitat, începând cu înregistrarea în contabilitatea mai multor societăţi comerciale, controlate de membrii grupului, a unor facturi fiscale eliberate pentru relaţii comerciale fictive, pe de o parte, obţinerea, de către aceste societăţi comerciale, a unor reduceri importante de impozit pe profit şi T.V.A. şi, pe de altă parte, crearea premiselor obţinerii unor sume importante de bani, prin solicitările de rambursare a T.V.A, ca urmare a interpunerii frauduloase în activitatea comercială derulată de mai multe firme fantomă”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Române.

De asemenea, o parte din membrii grupării ar fi deschis conturi în numele societăţilor fantomă, iar banii proveniţi din infracţiuni ar fi fost transferaţi în conturile respective, fiind retraşi ulterior, în numerar şi predaţi altor membri ai grupării infracţionale, cu scopul de a fi disimulată originea ilicită a banilor.

”Din verificările efectuate a reieşit faptul că membrii grupului infracţional organizat ar fi controlat mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, care ar fi asigurat documentele justificative fictive, în circuitele respective, pentru firmele care ar fi fost la suprafaţă şi care, prin reprezentanţii lor, ar fi înregistrat cheltuieli fictive, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat şi ar fi solicitat rambursări ilegale de T.V.A. În perioada analizată, societăţile beneficiare ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 18.000.000 de lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit datorat şi nevirat către bugetul de stat”, mai spun poliţiştii.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului cauzat, 1,2 kilograme de aur, 50.000 de lei şi au fost instituite sechestre pe imobile şi autoturisme în valoare de aproximativ 800.000 de euro.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze .

Cincisprezece persoane au fost plasate sub control judiciar, iar cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, Alba, Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.