Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - 355 de români sunt în carantină în Italia: Comunitatea în care trăiesc a fost lovită de coronavirus

Emergency Public Health
carantina

Familiile de români din Codogno, Italia au intrat în carantină, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate în localitate. Şcolile şi restaurantele au fost închise, iar copiii au fost testaţi pentru coronavirus. Potrivti statisticilor, în oraș sunt înregistraţi 355 de români, potrivit Mediafax.

Românii din oraşul italian Codogno au fost îndemnaţi să rămână într-o carantină voluntară pentru următoarele două săptămâni. Măsura esta una dintr-o serie mai lungă luată de autorităţile locale, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraş.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat, pentru Mediafax, preotul Nicolae Cazacu, de la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Lodi.

Între timp, numărul persoanelor infectate din Italia a continuat să crească. Ultimul bilanţ este de 51 de bolnavi, dintre care 39 sunt în regiunea Lombardia. Alţi 11 sunt în regiunea Veneto, în timp ce în regiunea Lazio a fost confirmat un caz. Coronavirusul a provocat două decese în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.