Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

366 de clădiri din București sunt încadrate la risc seismic clasa I

images

imagesDin 366 imobile cu bulină roșie existente în Capitală, 188 reprezintă pericol public. Pe lângă acestea, alte 3o6 clădiri sunt încadrate în clasa II risc seismic.

Din anul 2002 până în prezent, statul a consolidat 18 clădiri iar altele 35 au fost consolidate exclusiv din banii proprietarilor.

În Centrul Vechi urmează sau sunt în curs de consolidare 6 clădiri cu risc seismic, pentru altele 10 elaborându-se studii și expertize. Lucrurile devin complicate acolo unde clădirile sunt deținute parțial de persoane private și parțial de către stat, fără acordul tuturor proprietarilor lucrările de consolidare neputând fi demarate.

„Din punct de vedere tehnic și juridic, în aceeași situație se află și alte teatre și spații publice și fără acordul tuturor proprietarilor, în condițiile legale actuale, nu se pot întreprinde acțiuni de consolidare. Exemplu: Teatrul Constantin Nottara de pe B-dul Gheorghe Magheru nr. 20, unde proprietarii refuză în mod categoric consolidarea” declară reprezentanți ai PMB pentru Agerpres.

Sursa Foto: descopera.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.