Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4.500 de copii cu dizabilităţi au primit de la Primăria Bucureşti peste 3,12 milioane de euro începând din luna august

www.bucurestifm.ro
Primăria Capitalei Cișmigiu

Peste 4.500 de copii cu dizabilităţi din Capitală au primit în total peste 3,12 milioane de euro începând din luna august, când Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre prin care se acordă suma de 1.000 de lei lunar părinţilor copiilor cu încadrare în grad de handicap, a anunţat, miercuri, Primăria Capitalei.

Potrivit municipalităţii, de la demararea proiectului (luna august) şi până în prezent 4.595 de părinţi ai copiilor cu handicap au depus cerere pentru acordarea stimulentului financiar. Din totalul cererilor depuse, 455 au fost sistate de la plată din cauză că reprezentanţii legali au datorii la bugetul local (impozit pe proprietăţi, amenzi neplătite).

Aceste sume se acordă lunar din bugetul local al municipiului Bucureşti, până acum fiind făcute plăţi în valoare totală de de 14.063.000 lei (3.125.111 euro). Primăria Capitalei spune că, pentru a veni în sprijinul acestor reprezentanţi legali care figurează cu debite faţă de bugetul local, Direcţia Generală de Asistentă Socială Bucureşti a intermediat legătura cu Direcţiile de Impozite şi Taxe Locale de sector şi a publicat pe site-ul propriu instrucţiuni pentru părinţii care fie nu ştiau că înregistrează aceste datorii, fie nu ştiau cum să procedeze pentru stingerea debitului şi repunerea în plată a stimulentului.

Direcţia Generală de Asistentă Socială Bucureşti a publicat lista părinţilor care sunt în această situaţie, la depunerea cererii părinţii exprimându-şi explicit acordul cu privire la verificarea, de către Direcţia Generală de Asistentă Socială, a situaţiei financiare la instituţiile compentente şi asupra prelucrării datelor cu caracter personal şi li s-a semnalat, la depunerea documentelor, faptul că au obligaţia de a achita aceste datorii. "Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistentă Socială, condamnă în mod ferm încercările oricărei organizaţii sau persoane, cu interese străine programului de sprijin al părinţilor copiilor cu dizabilităţi din Bucureşti care înţelege, fără o consultare prealabilă cu instituţiile competenţe, să răspândească informaţii false, pentru simplul motiv că persoaaă sau organizaţia respectivă nu poate beneficia de stimulentul financiar până la data la care face dovada că şi-a achitat obligaţiile de plată faţă de bugetul local. Condamnăm aceste tentative de manipulare a opiniei publice şi răspândirea informaţiilor menite să producă îngrijorare şi panică în rândul unor persoane care sunt şi aşa greu încercate de soartă, măcar din respect pentru cei 4140 de părinţi care au înţeles că dezvoltarea comunitară este produsul respectării aceloraşi reguli de către toţi actorii sociali şi şi-au achitat taxele la bugetul local, fie că este vorba de un leu sau de 1800 lei", susţine Primăria Capitalei.

Municipalitatea mai spune că Hotărârile Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care s-au aprobat acordarea stimulentelor financiare nu prevăd niciun termen limită de acordare a acestora sau o durată limitată în timp a acestora, ele constituindu-se în programe permanente de la data aprobării lor. Conform sursei citate, la nivelul Direcţiei Generale de Asistentă Socială a Municipiului Bucureşti au fost finalizate propunerile pentru bugetul anului 2018, care prevăd alocarea sumei de aproximativ 120 milioane de euro pentru plata tuturor stimulentelor, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.