Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 bărbaţi reţinuţi sub acuzaţia că au efectuat tranzacţii online cu carduri falsificate

jurnaldevrancea.ro
catuse

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au reţinut patru bărbaţi, acuzaţi că au efectuat tranzacţii frauduloase online, folosind date de pe carduri ce aparţin unor persoane din străinătate. Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii BCCO Timişoara, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în judeţele Timiş (9) şi Arad (1), la persoane bănuite că au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 6 tineri, cu vârste între 21 şi 23 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică, fără consimţământul titularului.

În fapt, în perioada 2010 - 2016, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase online, către diferiţi comercianţi, utilizând datele unor carduri valide ce aparţineau unor utilizatori legitimi din Statele Unite ale Americii, Thailanda, Mexic, Australia, Anglia, Spania. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 15 dispozitive optice de stocare a datelor, 5 laptopuri şi mai multe înscrisuri. Cei în cauză au fost conduşi la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, pentru audieri, 4 dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş, conform Agerpres.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Generale de Protecţie Internă. La percheziţii au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Glad Voievod" Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.