Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 sfaturi utile care te vor ajuta să îți alegi corect costumele medicale

uniforma

4 sfaturi utile care te vor ajuta să îți alegi corect costumele medicale

 

Sectorul medical este unul dintre cele mai dificile, obositoare si provocatoare medii de lucru. Fiecare zi la serviciu este unică, nu ai momente în care sa te plictisești și trebuie să fii în permanență în alertă. Așa că nu este de mirare că asistentele, și in general personalul medical au nevoie de uniforme pe care să se poată baza. În timpul turelor de lucru, ei trebuie să fie capabili să acorde o atenție deplină îndatoririlor lor și nevoilor pacienților pe care îi au în grijă, iar preocupările legate de uniforma lor nu ar trebui să fie niciodată pe primul loc.

În ultimii ani, costumele medicale compuse din bluză/tunică și pantaloni lungi au câștigat popularitate și azi putem spune că ele reprezintă uniforma de lucru a celor care lucrează în orice sector care are legătură cu domeniul medical: spitale, clinici private, cabinete stomatologice, centre beauty, centre wellness&spa, etc.

Știm cât de dificil poate fi să găsești uniforma de lucru adecvată care să răspundă tuturor nevoilor tale și care să facă față dificultăților mediului în care lucrezi. Fie că vorbim de responsabilul spitalului care se ocupă cu achiziționarea echipamentelor medicale pentru personal, sau de lucrătorii care se ocupă personal de achiziționarea costumelor medicale, am adunat aceste 4 aspecte cheie pe care vă sugerăm să le luați în considerare atunci când porniți în căutarea unor costume medicale seturi, sau bluze și pantaloni medicali separat:

1. Gândiți-vă la siguranță

Scopul principal al uniformei de spital, adică a unui costum medical, este de a menține în siguranță personalul medical și pacienții. Costumele medicale purtate corect formează o barieră de protecție între purtător și orice substanțe periculoase cu care altfel ar putea intra în contact.

Aveți grijă să cumpărați costumele medicale, bluze medicale și pantaloni medicali de la producători cunoscuți pe piața de profil, a căror prioritate în conceperea produselor este siguranța purtătorului. Costumele medicale de calitate trebuie să fie realizate din materiale lavabile până la 60 °C în conformitate cu instrucțiunile de prevenire și control al infecțiilor și suficient de dure pentru a supraviețui ciclurilor repetate prin procesul de spălare industrială.

2. Gândiți-vă la durabilitate

În plus față de siguranță, durabilitatea costumului dvs. medical trebuie să fie de asemenea o prioritate. Uniformele medicale deteriorate și foarte uzate trebuie înlocuite. Aveți grijă de buzunarul dvs., alegând costume medicale de la furnizori de încredere, care vă oferă echipamente medicale confecționate din amestecuri dure de țesături, cum ar fi poli-bumbacul, care nu se decolorează păstrându-și proprietățile mai mult timp.

3. Alegeți profesionalismul

Scopul purtării uniformei medicale la job se referă, printre altele, și la autoritatea pe care aceasta o acordă purtătorului. Costumul medical purtat într-un spital le permite pacienților, colegilor și vizitatorilor deopotrivă să știe că locul dvs. este acolo, că faceți parte din personalul acelui spital. Costumul dvs. medical le oferă încredere pacienților că se află în locul corect și că dvs. sunteți persoana potrivită care îi poate ajuta. Vizitele la spital pot fi adesea îngrijorătoare, așa că o uniformă medicală ajută la identificarea rapidă a medicilor și asistentelor și creează într-o oarecare măsură liniște sufletească.

Achiziționați-vă echipamente medicale de la furnizori care comercializează produse de calitate, proiectate și fabricate având în vedere utilizarea în cadrul spitalelor. Furnizorul dvs. ar trebui să ofere o gamă variată de costume medicale seturi, sau bluze/tunici medicale și pantaloni medicali într-o varietate de culori și imprimeuri pentru ca dvs. să puteți alege ce se potrivește mai bine imaginii dvs. profesionale. Un mare avantaj ar fi ca furnizorul dvs. să ofere și servicii de personalizare, astfel încât să puteți adăuga un plus de profesionalism costumului dvs. medical prin imprimarea numelui dvs. sau logo-ul și denumirea clinicii unde lucrați.

4. Gândiți-vă la confort

Alături de siguranță și profesionalism, confortul este poate printre cele mai importante aspecte când vine vorba de costume medicale. Personalul medical își poarte uniformele pentru perioade lungi de timp, adesea în condiții foarte aglomerate și solicitante, astfel încât costumul medical pe care îl poartă trebuie să fie confortabil. Așadar, cumpărați doar costumele medicale care au la descriere material respirabil pentru a asigura o reglare eficientă a temperaturii corporale. Acordați o atenție deosebită modelelor care au orificii de ventilație laterale pentru o ventilație suplimentară. Materialele elastice sunt de preferat pentru că vă asigură o mare libertate de mișcare. Și în cele din urmă, dar poate cel mai important aspect pentru confort, este să vă asigurați că luați mărimea corectă: prea strâmt sau prea larg, prea scurt sau prea lung, sigur nu va fi confortabil!

 

Înainte de a cumpăra orice costum medical nou, asigurați-vă că acesta este conform cu regulile locului dvs de muncă. Alegeți un furnizor de încredere care să vă ofere o gamă completă de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sectorul medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.