Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 soldaţi ucişi în Estul prorus al Ucrainei, cel mai grav bilanţ înregistrat, din august, într-o zi

ucraina si ue

Patru soldaţi ucraineni au fost ucişi marţi în Estul rebel prorus, a anunţat armata ucraineană într-un comunicat preluat de AFP. Agenţia menţionată arată că sunt cele mai grave pierderi ale Kievului înregistrate într-o singură zi, după intrarea în vigoare a unui nou armistiţiu, la finalul lui august.

Doi militari au fost ucişi în lupte în apropierea portului Mariupol, pe malul mării Azov, iar alţi doi au murit în urma exploziei unui dispozitiv nu departe de Doneţk, unul din fiefurile separatiştilor proruşi, precizează comunicatul armatei. Trei alţi soldaţi au fost răniţi în explozii de obuz, conform aceleiaşi surse, conform Agerpres.

Aceste noi victime se adaugă celor zece soldaţi ucraineni ucişi în luptele desfăşurate după intrarea în vigoare a noului armistiţiu, pe 25 august, cu prilejul începerii anului şcolar, pe 1 septembrie. Conflictul din estul Ucrainei a făcut peste 10.000 de morţi, din aprilie 2014. Acordurile de pace semnate la Minsk, în februarie 2015, au dus aproape la terminarea luptelor, dar valuri de violenţe sângeroase continuă să izbucnească regulat de-a lungul liniei de demarcaţie, în ciuda armistiţiilor anunţate periodic de cele două părţi, imediat încălcate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.