Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40 de localităţi şi Capitala au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase

Inquam Photos / George Calin
Inquam copaci cazuti pagube

Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase în 40 de localităţi din 13 judeţe şi în Capitală, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), scrie Agerpres.

Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 34 case, 75 de curţi şi 26 subsoluri, dar şi pentru degajarea a 93 de copaci doborâţi pe carosabil, fiind avariate 36 de autoturisme. 

În urma instituirii codurilor portocalii şi roşii de către meteorologi şi hidrologi, IGSU a transmis şapte mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, care au vizat măsuri preventive pentru localităţi din judeţele Dâmboviţa, Galaţi, Timiş şi Tulcea.

Citește și: O femeie a murit, după ce ar fi fost înjunghiată în zona abdominală de soţul său

Miercuri dimineaţă mai erau misiuni în desfăşurare în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Olt, precum şi în Bucureşti pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie desprinse de pe clădiri şi a resturilor vegetale rezultate în urma ploilor abundente şi a vântului puternic. 

În prezent, precizează IGSU, circulaţia rutieră este blocată pe DN 15 (Neamţ) din cauza surpării carosabilului şi temporar suspendată pe DN 17B (Neamţ) şi DN 1B (Buzău). 

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.