Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

400 milioane de euro, provenite din trafic de droguri, spălate de o reţea internaţională din Franţa

twitter.com
atentat franta

Aproape 400 milioane de euro au făcut obiectul unei ample operaţiuni de spălare de bani întreprinse în ultimii patru ani de reţeaua internaţională dezmembrată săptămâna trecută de forţele de poliţie din mai multe state europene, transmite AFP, citând un magistrat francez. 'În acest stadiu al anchetei, a fost depistată urma a 75 de milioane de euro între august 2015 şi noiembrie 2016', bani ce au tranzitat prin Franţa, a explicat procurorul Marsiliei, Xavier Tarabeux, într-o conferinţă de presă.

'La scară internaţională, estimăm (...) aceste operaţiuni de spălare de bani la aproape 400 de milioane de euro în ultimii patru ani', a indicat procurorul. Aproximativ 50 de persoane, în majoritate cetăţeni francezi, au fost arestate la 23 noiembrie în Franţa, Belgia şi Olanda în ancheta legată de dezmembrarea unei reţele de spălare de bani proveniţi mai ales din traficul de droguri. În cursul operaţiunii au fost confiscate mai mult de 5 milioane de euro, 7 kg de aur, 10 kg de cocaină şi 785 kg de canabis. Potrivit anchetatorilor, sistemul pus la punct constituia o veritabilă reţea bancară paralelă, de tipul 'Hawala' (sistem tradiţional de plată informal în cultura arabă), condusă din Maroc, anunţă Agerpres.

Ancheta a pornit de la interceptarea accidentală de către vameşii francezi, pe 10 iunie 2015 la Mornas, în sud-estul Franţei, a unui vehicul la bordul căruia au fost găsite 298.000 de euro în bancnote mici. În acest dosar, în Franţa au fost inculpate 20 de persoane, iar în alte două ţări au fost emise mandate de arestare - unul în Olanda şi două în Maroc, inclusiv împotriva presupusului şef al reţelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.