Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

41 de ani de la tragedia din Mina Livezeni. Laurențiu Nistor: 'Drama prin care au trecut zecile de familii ale celor dispăruți a lăsat răni și urme adânci'

Facebook
Laurentiu Nistor

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a transmis un mesaj de comemorare a victimelor tragediei de la Mina Livezeni din Valea Jiului.

"Astăzi rememorăm evenimentele tragice petrecute în urmă cu 41 de ani la Mina #Livezeni din #Valea #Jiului.

Pe 29 noiembrie 1980, două explozii succesive în subteran au dus la moartea a 53 de mineri, salvatori minieri şi militari în termen care lucrau în mină, iar alte 77 de persoane au fost grav rănite. Ca să nu declare doliu național, autoritățile de la acea vreme au ținut secret numărul real al deceselor, anunțând un număr de 49 de victime.

Drama prin care au trecut zecile de familii ale celor dispăruți a lăsat răni și urme adânci în istoria acestor locuri. Greu de înțeles și greu de cuprins în cuvinte, tragedia din 1980 a îndoliat întreaga Vale a Jiului.

În memoria celor dispăruți, în această dimineață, am depus o coroană de flori la monumentul care amintește de acest moment dramatic din istoria mineritului.

Dumnezeu să le odihnească sufletele, iar celor care îi plâng și astăzi, să le aline durerea!", a scris Laurențiu Nistor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.