Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

41 de programe de master didactic, pentru formarea profesorilor, vor fi disponibile în oferta universitară

Pinterest
profesori tabla

Un număr de 41 de programe de master didactic, pentru formarea profesorilor, vor fi disponibile în oferta universitară începând cu anul universitar 2020-2021, potrivit Mediafax.

Guvernul a aprobat luni o hotărâre privind reglementarea domeniilor de studii universitare de masterat, a programelor de studii universitare de masterat și a numărului maxim de studenți masteranzi care pot fi școlarizați în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particulare acreditate în anul universitar 2020-2021.

Reglementarea este motivată de propunerea senatelor universităților cu privire la actualizarea/reorganizarea programelor în cadrul domeniilor de studii universitare de masterat, în sensul satisfacerii cerințelor angajatorilor și solicitărilor beneficiarilor, precum și ca urmare a evaluărilor ARACIS în perioada 16 aprilie - 30 iulie 2020.

Astfel, s-a aprobat evaluarea și încadrarea în categoria master didactica a 41 de programe din domeniul Științe ale educației în cadrul a 8 instituții de învățământ superior de stat.

Citește și: Raluca Turcan îi răspunde prin ricoșeu lui Rareș Bogdan: 'Vedem demagogie și oportunism politic'

”Programele de master didactic au fost realizate pe baza planului-cadru adoptat prin ordin de ministru, document care oferă o perspectivă originală, actuală și corelată cu tendințele internaționale privind formarea inițială a profesorilor, aducând în prim-plan nevoile de formare specifice contextului românesc”, arată Guvernul.

De asemenea, s-a mai dispus încadrarea în categoria master de cercetare a 40 programe de master din cadrul a 13 domenii de studii din structura a 10 universități de stat.

Guvernul a mai aprobat încadrarea în categoria master profesional a 85 de programe de master, dintre care 81 din cadrul a 19 universități de stat și 4 din cadrul a 2 universități particulare acreditate.

Un număr de 19 programe de studii de la universități de stat și particulare au intrat în lichidare.

Programele de studii depuse spre evaluare la ARACIS trebuie să conducă la calificări universitare relevante pe piața muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.