Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

43 de migranţi, găsiţi ascunşi în camioane sau în terminalul de marfă, la frontiera cu Ungaria

www.ct100.ro
politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră au descoperit 43 de migranţi din Siria, Irak şi Afganistan care încercau să iasă ilegal din ţară prin judeţul Arad, ascunşi în trei camioane sau în terminalul de mărfuri de la Curtici, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale la graniţa cu Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II a fost verificat un automărfar care avea doi şoferi turci ce transportau piese metalice din Turcia în Olanda.

"În interiorul automărfarului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, 28 de cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 26 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani, şi doi minori, în vârstă de 16 şi 17 ani", precizează un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Ulterior, în acelaşi punct de frontieră, au fost verificate alte două camioane, conduse de doi români, în acestea fiind găsiţi zece migranţi din Afganistan, dintre care doi sunt minori. Şoferii transportau hârtie şi cauciucuri în Ungaria, respectiv Italia, şi au declarat că nu ştiu cum au ajuns străinii în vehiculele pe care le conduceau.

De asemenea, în urma unei informaţii primite, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Curtici au descoperit cinci migranţi din Afganistan, într-o remorcă din terminalul de containere de marfă.

Migranţii sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului frontierei de stat, iar şoferii camioanelor, pentru trafic de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.