Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

45.000 de spectatori au văzut filmele în aer liber proiectate în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

Un număr de 45.000 de spectatori au văzut filmele în aer liber proiectate în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) desfășurat la Cluj, anunță, luni, organizatorii evenimentului, potrivit Mediafax.

Timp de zece zile, spectatorii au urmărit pe marile ecrane 157 de filme din 49 de țări, prezentate în cadrul a 232 de proiecții, în 14 locații, în prezența realizatorilor invitați la această ediție.

Organizatorii TIFF susțin că 51 dintre evenimentele programate în cadrul festivalului au fost sold-out.

„Chiar și în condiții de siguranță sporită, organizat pentru prima dată exclusiv în aer liber, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului a atras, în perioada 31 iulie - 9 august, un număr de 45.000 de participanți”, au spus organizatorii.

În topul preferințelor spectatorilor s-au aflat, în acest an, filmele ”La Belle Époque/ Ceimai frumoși ani” (r. Nicolas Bedos), ”Madre/ Mama” (r. Rodrigo Sorogoyen), ”Corpus Christi” (r. Jan Komasa), ”La dolce vita” (r. Federico Fellini), evenimentele din programul Weekend la Castel și cele organizate la Arkhai Sculpture Park din Vlaha.

DESCOPERĂ CARE SUNT CELE MAI FRECVENTE TIPURI DE CANCER DE PIELE ȘI CUM POTI DEPISTA ACESTE AFECTIUNI IN STADII VINDECABILE!

Toate cele 500 de locuri disponibile în Piața Unirii din Cluj-Napoca au fost ocupate în fiecare seară.

Filme de la ediția din acest an a TIFF, dar și alte pelicule premiate se vor vedea la București într-un spațiu central, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la ”Cinema sub clar de lună”.

Proiecțiile au loc în aer liber, vinerea, sâmbăta și duminica, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară.

Cea de-a 19 ediție a TIFF a avut loc în perioada 31 iulie - 9 august în județul Cluj.

În perioada 27-30 august, filme de la TIFF vor ajunge pe marele ecran la Sibiu, pentru cel de-al 14-lea an consecutiv, iar între 11 și 13 septembrie, titlurile ediției se vor vedea la cea de-a treia ediție TIFF Oradea, tot în aer liber.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.