Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

474 de cazuri noi de infecții cu HIV au fost înregistrate anul acesta

HIV SIDA

Un număr de 474 de cazuri noi de infecții cu virusul HIV au fost depistate în acest an, cele mai multe înregistrându-se în București și zonele limitrofe - 172, a declarat luni, într-o dezbatere, coordonatorul Compartimentului de monitorizare și evaluare a infecției HIV/SIDA în România, medicul Mariana Mărdărescu, de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș".

Potrivit medicului, peste 14.000 de persoane cu HIV trăiesc în România, iar dintre acestea 10.500 primesc tratament antiretroviral gratuit. Sunt 58% — bărbați și 42% — femei, iar repartizarea pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri se înregistrează la grupa 25 — 29 de ani.

Citește și: Cheltuielile mondiale cu medicamentele pe bază de rețetă în creștere / STUDIU

"Anul acesta au fost depistate 474 de cazuri noi de infecție cu virusul HIV, cele mai multe în București și zonele limitrofe, respectiv 172 de cazuri. În ceea ce privește căile de transmitere, cele mai frecvent întâlnite anul trecut au fost: transmiterea sexuală de la bărbat la femeie (57%), pe cale intravenoasă în rândul consumatorilor de droguri (20%) și transmiterea sexuală de la bărbat la bărbat (16%)", a precizat medicul, conform Agerpres.

Conform ultimelor statistici, până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an s-au efectuat peste 270.000 de testări HIV, iar procentul persoanelor depistate seropozitiv era sub 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.