Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

49 de migranţi, majoritatea de origine vietnameză, au fost salvaţi din apele Mării Nordului de autoritățile belgiene

Agerpres
migranti canalul manecii

Autorităţile din Belgia au salvat miercuri din apele Mării Nordului 49 de migranţi, în majoritate de origine vietnameză, care încercau cel mai probabil să ajungă în Anglia cu o ambarcaţiune ce începuse să ia apă, relatează AFP.

Migranţii au fost aduşi la mal la Zeebruge "în stare bună de sănătate, dar o parte prezentând uşoare semne de hipotermie", a precizat într-un comunicat parchetul din Bruges (nord-vest), potrivit agerpres.ro.

Din primele constatări, se crede că migranţii au plecat de pe coastele franceze, dar rămâne ca ancheta să stabilească acest lucru, se menţionează în comunicat.

Poliţia belgiană interceptează în mod regulat în apropiere de Zeebruge migranţi care vor să traverseze Canalul Mânecii ascunşi în remorcile unor camioane, operaţiunile de salvare pe mare fiind mai puţin frecvente. Cea de miercuri a necesitat desfăşurarea unui elicopter pentru a repera barca.

În octombrie 2019, într-o remorcă din zona industrială Grays, la circa 30 km est de Londra, au fost găsite cadavrele a 39 de migranţi vietnamezi, investigaţiile stabilind ulterior că aceştia plecaseră din nordul Franţei, trecând prin portul Zeebruge, şi că au murit asfixiaţi, din cauza căldurii şi a lipsei de oxigen. Acel caz a dus la anchete în Franţa, Belgia şi Marea Britanie, unde un proces desfăşurat în 2020 a dus la condamnarea a două figuri-cheie ale traficului de migranţi.

În ultima vreme, mai mulţi migranţi vietnamezi şi-au găsit adăpost într-o tabără din Grande-Synthe, în nordul Franţei, circa 100 dintre ei fiind evacuaţi la 6 mai, într-o operaţiune de "adăpostire" (relocare în centre de găzduire, n.red.), a menţionat miercuri primăria locală.

Potrivit autorităţilor locale, în zona litorală se adună frecvent migranţi vietnamezi aflaţi în drum spre Anglia, în cadrul unor filiere organizate care îi aduc mai întâi cu avionul la Moscova şi apoi spre vestul Europei pe cale terestră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.