Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 activități de weekend în București

stiripesurse.ro
activitati week-end

Bucureștiul este orașul multor posibilități, fie că vorbim despre activități desfășurate vara, primăvara, toamna sau iarna. Această aglomerație urbană oferă parcuri și grădini frumoase, centre comerciale, cinematografe, competiții sportive, plus restaurante sau cafenele atractive. Peisajul efervescent din Capitală și locurile eclectice pentru toate gusturile îți vor oferi energie și bună dispoziție la tot pasul.

Fie că alegi meciuri de fotbal, cum ar fi cele ale lui Dinamo, fie că te relaxezi într-un parc sau într-un centru comercial, iată care ar fi cele mai interesante activități pe care le poți face într-un weekend în București.

  • Mergi cu prietenii la o competiție sportivă

Fiind un oraș modern, Bucureștiul oferă multe posibilități pentru a urmări o competiție de top într-o arenă cu o capacitate mare, în care să te simți confortabil. Dacă ești suporter al echipei Dinamo, poți alege meciurile echipei din liga secundă, unele dintre ele desfășurându-se pe Arena Națională.

Dacă fotbalul nu se regăsește printre pasiunile tale, în București se mai desfășoară și alte evenimente sportive, precum meciuri de handbal sau de baschet. CSM București și Rapid sunt două echipe puternice în handbalul feminin, cele două urmând să joace din această toamnă în Sala Polivalentă în grupele Ligii Campionilor. În schimb, la baschet sunt partide echilibrate între Dinamo, Steaua și rivalele din vestul Țării precum CSM Oradea sau Universitatea Cluj.

  • Plimbă-te în marile parcuri din Capitală

În București poți descoperi parcuri fascinante. Timpul liber din weekend nu înseamnă doar realizarea unei activități în sine, ci și niște momente de relaxare. O oază de liniște găsești în parcuri celebre precum Grădina Cișmigiu, Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău), Parcul I.O.R sau Parcul Carol I.

Multă verdeață, o scurtă conexiune cu natura și mulți oameni fericiți în jur. În plus, nu este o activitate costisitoare, așa că pentru un weekend ai la dispoziție mai multe motive pentru a alege o plimbare în parc.

  • Încarcă-te cu energie la o sesiune de shopping

Centrele comerciale modern oferă și ele multe posibilități pentru petrecerea timpului liber. Poți merge cu prietenii la malluri precum Băneasa Shopping City, AFI Cotroceni, Mega Mall sau Park Lake, unde vei descoperi zeci de magazine pentru a face shopping. În plus, food court-ul este o atracție cu o multitudine de restaurante locale sau cu specific internațional, iar în weekend este un moment propice pentru o masă în oraș.

  • Vizitează muzeele din București

O scurtă lecție culturală merită descoperită în weekend, chiar dacă ești în timpul tău liber. Bucureștiul pune la dispoziție o variate de muzee, iar printre ele se numără Muzeul Național de Artă al României, cel mai mare de arte plastice din România care este situat în clădirea fostului palat regal.

Tot în Capitală mai poate fi descoperit și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, aflat lângă Parcul Regele Mihai I. Aici sunt expuse casele tradiționale românești, plus o galerie de artă populară și ateliere pentru copii.

Alte muzee de vizitat din București ar mai fi: Muzeul Național de Istorie (aflat pe Calea Victoriei), Muzeul Național Cotroceni (situat pe Bulevardul geniului nr.1) sau Muzeul de istorie naturală „Grigore Antipa” (aflat pe Șoseaua Kiseleff, nr.1).

  • Ia prânzul la un restaurant

Nimic nu poate fi mai relaxant decât un prânz luat la un restaurant în București. Capitala pune la dispoziție sute de localuri, în care vei fi surprins cu meniuri din bucătăria autohtonă sau din bucătăria fusion. Spre exemplu, dacă ești un pasionat al preparatelor românești, poți alege localuri precum „Vatra”, „Casa Doina” sau „Caru cu bere”, fie poți găsi restaurante care oferă preparate internaționale, cum ar fi „Nomad Skybar”, „5Ensi”, „Amzei Brasserie” sau „Sharkia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.