Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 belaruşi au murit pe frontul din Bahmut luptând pentru Ucraina (opoziție)

mediafax.ro
razboi ucraina

Cinci voluntari belaruşi au căzut în luptă de partea Ucrainei la Bahmut, a anunţat vineri Svetlana Tihanovskaia, lideră a opoziţiei din Belarus, printr-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, scrie Agerpres.

"Cu inima frântă, am aflat despre moartea a cinci membri ai regimentului belarus Kastus Kalinovski care luptă la Bahmut. Regimentul a raportat că un comandant a fost ucis în timp ce ajuta la evacuarea unor răniţi. Patru sunt încă sub ruine după o lovitură de artilerie asupra imobilului în care se aflau şi nu pot fi recuperaţi deocamdată. Luptele continuă", a scris Tihanovskaia.

Disidenta, care se opune din exil regimului de la Minsk condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, a salutat "adevăraţii eroi" care au făcut "sacrificiul suprem" pentru libertatea Ucrainei şi a Belarusului.

Regimentul Kastus Kalinovski poartă numele unui scriitor şi revoluţionar polono-belarus din secolul al 19-lea, figură emblematică a revoltei împotriva Rusiei ţariste. Unitatea militară a fost înfiinţată la începutul ofensivei declanşate de Rusia împotriva Ucrainei în februarie anul trecut. Sunt înrolaţi opozanţi faţă de autorităţile din Belarus, a căror ţară este aliată cu Rusia şi a permis utilizarea teritoriului său ca bază pentru invadarea Ucrainei.

Lukaşenko, care a ordonat reprimarea opoziţiei şi a manifestaţiilor din 2020, după ce a fost reales în urma unui scrutin controversat, acuză frecvent regimentul Kalinovski că intenţionează să participe la o insurecţie pentru răsturnarea puterii din Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.