Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 filme cu jocuri de noroc pe care nu trebuie să le rateze nici un pasionat

stiripesurse.ro
cazinou game jocuri

Dacă ești pasionat de jocurile de cazino, cu siguranță că îți plac și filmele inspirate din acest domeniu. De-a lungul timpului au fost produse zeci de astfel de pelicule, dintre care unele s-au numărat printre superlativele industriei.

Iată o listă cu cinci sugestii pentru timpul liber, adevărate capodopere ale genului, în care jocurile de noroc fie constituie intriga în sine, fie reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor existențiale:

5. 21 (2008)

Este bazat pe o povestea reală despre o echipă de șase studenți de la MIT, coordonată de profesorul de matematică Micky Rosa (interpretat de Kevin Spacey), care folosește strategia numărării cărților la Blackjack în cazinourile din Las Vegas. Din colectivul de tineri cu inteligență peste medie, reflectoarele sunt puse pe Ben Campbell, un student genial care decide să intre în proiect pentru ca are nevoie de 300.000 de dolari ca să își continue studiile. Treptat, Ben devine dependent de adrenalină și nu se oprește nici după ce adună suma pe care și-o propusese. Este tot mai arogant și mai lacom, atrăgând atenția angajaților cazinourilor și punând în pericol toată echipa.

Rain Man (1988)

content-image

Acțiunea nu este concentrată pe gambling ca în filmul despre care am vorbit mai sus, dar sunt multe scene filmate în cazinourile din Las Vegas. „Rain Man” a primit patru premii Oscar și este de referință în categoria filmelor care apar personaje cu autism. Se spune că este pelicula care a inspirat producția „Forrest Gump”. La succesul acestui film a contribuit din plin și distribuția, din care fac parte Tom Cruise și Dustin Hoffman (interpretul lui Raymond Babbitt, un bărbat care suferă de autism, dar care are o memorie extraordinară, exploatată pe fratele său în jocurile de Blackjack). „Rain Man” este interesant și dintr-o altă perspectivă: poți vedea cum arătau cazinourile din Vegas în urmă cu mai bine de trei decenii.

The Hustler (1961)

content-image

A fost caracterizat de critici drept un film cu semnificație culturală, istorică și estetică. Eddie Felson (interpretat de Paul Newman) este un jucător de biliard care bate țara în lung și în lat împreună cu partenerul său, câștigând bani frumoși din gambling. Eddie are mai multe defecte. Cel mai mare dintre ele este gura lui mare, care îl aduce în situația unei confruntări cu legendarul „Minnesota Fats” (interpretat de Jackie Gleason), într-o partidă cu miză mare, pe care o pierde. Viața îi merge din rău în mai rău, dar când ajunge la nivelul cel mai de jos are șansa de a-l întâlni pe antrenorul Bert Gordon, un om fără scrupule, dar singurul care îl poate ajuta să se ridice de la pământ.

The Sting (1973)

content-image

Paul Newman și Robert Redford joacă rolurile unor șarlatani (Henry Gondorff și Johnny Hooker) care fac echipă pentru a da o ultimă lovitură. Ei au nevoie disperată de bani, pentru că Hooker furase de la Doyle Lonnegan, un șef nemilos al mafiei, și trebuia să înapoieze paguba. Filmul este plin de suspans și de întorsături cu totul neașteptate, mai ales în timpul partidelor de poker pe mize mari, de care depind viețile celor doi. Pe atunci, nu exista internet, iar platformele de jocuri precum cazinoul online Mr Bit nici nu puteau fi imaginate.

Casino (1995)

content-image

Este considerat drept cel mai bun dintre toate filmele inspirate din jocurile de noroc. La succesul lui a contat și faptul că echipa de actori era deja bine sudată, Robert De Niro și Joe Pesci jucând și în Goodfellas, o producție turnată cu cinci ani înainte, în regia aceluiași Martin Scorsese. Stilul este inconfundabil, iar decorurile asigurate de cazinourile din Las Vegas aduc un plus greu de egalat de alte pelicule din aceeași categorie a filmelor cu gangsteri. Un alt plus este adus de apariția lui Sharon Stone, personajul feminin care duce intriga la superlativ. Deși sunt multe scene violente și nu se pune accent pe jocurile de cazino propriu-zise, rămâi cu impresia că ai fost prezent „în persoană” într-unul dintre cazinourile de lux din Vegas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.