Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 gustări mai energizante decât cafeaua

cafea

Potrivit unui studiu desfășurat în Statele Unite, 8 din 10 persoane consumă mai mult de 3 cești de cafea în fiecare zi. Normalitate, ar zice unii, în timp ce alții ar fi de părere că este un exces. Nu trebuie să renunțăm la cofeină, pentru că oferă numeroase avantaje: accelerează metabolismul, îmbunătățește activitatea cerebrală și diminuează riscul de diabet și atac de cord. Totuși, putem să ne limităm la o ceașcă sau două și să folosim alimentele drept alternativă.

Potrivit prevention.com, următoarele 5 „rețete” energizează mai bine decât cafeaua:

1. Ovăz + Scorțișoară + Semințe de cânepă
Ovăzul constituie o sursă de carbohidrați sănătoși cu eliberare treptate, iar proteinele și grăsimile sănătoase din semințele de cânepă vă vor asigura o senzație de sațietate. În plus, scorțișoara nu doar că are un gust minunat, dar cercetările au arătat că normalizează nivelul zahărului din sânge.

2. Tortilla din făină integrală + Unt de arahide/migdale/nuci + Ghimbir
În această „rețetă”, tortilla reprezintă sursa de carbohidrați sănătoși care vă va oferi energia necesară pentru activitățile zilnice, iar untul de nuci pe care îl alegeți este una din cele mai sănătoase surse de lipide și proteine. Ghimbirul completează acest amestec datorită faptului că stimulează digestia.

3. Banană + Unt de arahide/migdale/nuci + Miez din boabe de cacao
Aceasta este varianta sănătoasă a deliciosului desert „banana split”. Bananele sunt sănătoase, au carbohidrați sănătoși și potasiu. După cum am menționat, untul conține lipide și proteine sănătoase, iar boabele de cacao vor oferi amestecului o aromă de ciocolată care vă va stăpâni pofta de dulce.
*Contrar credinței populare, boabele de cacao nu reprezintă o sursă adevărata de cofeină.

4. Hummus + Frunze de salată + Nuci
Faceți un „wrap”, împachetând într-o frunză de salată sau de kale hummus, câteva nuci/alune/migdale și legumele preferate. Hummusul este o sursă ideală de carbohidrați sănătoși și proteine, legumele și verdețurile sunt sănătoase și energizante și nucile satisfac nevoia de a consuma grăsimi.

5. Ouă + Spanac + 1/2 Avocado + Fructe de pădure
Serviți la micul dejun o omletă sau ouă fierte (sau doar albușurile) cu spanac și avocado și câteva fructe de pădure ca desert pentru a vă satisface pofta de dulce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.