Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 motive pentru care Dragnea este la puşcărie/ ANALIZĂ

dragnea

Jurnalistul Dan Barbu analizează motivele pentru care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

"1. DRAGNEA ERA MULT PREA PUTERNIC

Probabil că de la Ion Iliescu şi Adrian Năstase, social-democraţii din România nu au mai avut un lider de partid atât de puternic şi de influent. Lui Dragnea i s-a spus în multe feluri, că este dictator, că i se urcase la cap puterea, că i se dezvoltase un cult al personalităţii exagerat de mare. Da, aşa este. Liviu Dragnea era dictator, conducea cu mână forte partidul, dar performanţa unei formaţiuni politice aşa cum este PSD depinde de cât de puternic este liderul său.

2. DRAGNEA ERA PERICULOS LA PREZIDENŢIALE

Viitoarele alegeri prezidenţiale ne dezvăluie o cursă în care actualul preşedinte, Klaus Iohannis, este favorit cert. Liviu Dragnea era singurul care putea strânge acel electorat anti-Iohannis şi anti-stat paralel. Nu spun că Dragnea l-ar fi învins pe Iohannis, dar din acest moment, cum se spune în termeni fotbalistici, actualul şef al statului este cu poarta goală.

3. DRAGNEA ERA UN GHIMPE PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ

Alegerile europarlamentare ne arată o reconfigurare a polilor de putere în Uniunea Europeană, chiar dacă popularii europeni şi socialiştii (ambele partide europene îl urau pe Liviu Dragnea) controlează Parlamentul European. Nimeni de la Bruxelles nu îşi dorea ca la Bucureşti să există un fel de Salvini sau Viktor Orban. Şi aşa există deranj mare din cauza populiştilor europeni. România, cu potenţialul său economic şi demografic, nu trebuia să aibă un lider populist care să nu răspundă comenzilor venite de la Bruxelles. În niciun caz nu spun că în spatele condamnării lui Dragnea se află lideri importanţi ai UE, ci afirm cu tărie că la Comisia Europeană şi în alte instituţii europene ieri s-a desfăcut şampania.

4. DRAGNEA ŞI-A NEGOCIAT PROST LIBERTATEA

S-a scris şi s-a vorbit foarte mult despre faptul că în ultimii ani Liviu Dragnea şi-a negociat libertatea. S-a încercat asocierea lui Dragnea cu oameni din structurile de forţă al acestei ţări. Nu ştiu şi nici nu am dovezi să spun că Dragnea stătea la masă cu aceşti oameni care, din păcate, decid cine e băgat la închisoare şi cine nu. Cert este că Dragnea nu a dorit să mai negocieze nimic, cu toate riscurile posibile. Mai mult, în ultimii 3 ani, Dragnea a făcut deranj mare în 2 zone sensibile: justiţie şi servicii de informaţii. Iar când cele 2 entităţi îşi dau mâna nimeni nu scapă, indiferent cât de puternic te crezi în ţara asta. Dragnea se credea puternic, dar ştia că adevărata putere este în altă parte.

5. DRAGNEA E PREA MÂNDRU CA SĂ ACCEPTE O AŞA-ZISĂ „VINOVĂŢIE”

Nu ştiu ce conţine dosarul lui Dragnea, ce probe sau dovezi au avut judecătorii. Înţeleg însă că şansele liderului PSD de a scăpa de puşcărie depindeau de o recunoaştere a prejudiciului sau de o schimbare a încadrării juridice. Nici nu mai contează. Liviu Dragnea nu ar fi acceptat să recunoască fapte pe care nu le-a comis. Iar el ştia că nimeni şi nimic nu îl mai puteau scăpa de Rahova.

PS. Liviu Dragnea nu a avut nicio şansă într-o ţară plină de ură, ipocrizie şi foarte multă prostie!", scrie Dan Barbu pe blogul său.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.