Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 situații în care poți lua în calcul refinanțarea

Sortter
familie calcule fericire cuplu

Ai un credit, însă dai din colț în colț pentru a găsi soluții care să-ți permită să-ţi respecți angajamentele de plată? Rata ta crește de la lună la lună? Sau poate ai mai multe împrumuturi contractate, cărora cu greu le mai poți face față. Acestea sunt doar câteva situații în care ai putea lua în calcul refinanțarea.

Ești înglodat în datorii

Mai multe credite de nevoi personale înseamnă, implicit, mai multe rate pe care trebuie să le plătești lunar. Refinanțarea îți permite să cumulezi toate împrumuturile într-unul singur. Astfel, vei achita o singură rată, redusă considerabil față de suma totală a ratelor pentru toate împrumuturile accesate. Optând pentru o perioadă mai mare de rambursare în cazul refinanțării, vei beneficia de o rată mai mică. Totuși, ține cont de faptul că o perioadă mai lungă înseamnă un cost total mai mare al noului împrumut.

Ai o rată în continuă creștere

Dacă ai optat pentru o dobândă variabilă, te poți aștepta, pe parcursul creditării, și la surprize neplăcute. Dobânda variabilă este actualizată trimestrial, în funcție de evoluția ROBOR sau EURIBOR. Cu alte cuvinte, rata ta poate crește destul de des.

La fel de neplăcut se poate dovedi și un credit în valută. Fluctuațiile cursului valutar pot determina rate mai mari, dacă ai făcut greșeala de a te împrumuta în alta monedă decât cea în care îți încasezi veniturile. În cazul unui credit în valută, cu o rată lunară care suferă constant modificări, poți considera refinanțarea o soluție rentabilă, dacă noul împrumut va fi în lei.

Cardul de cumpărături a devenit un coșmar

Un card de cumpărări este util dacă îl folosești corect. De exemplu, poți profita de avantajul ratelor fără dobândă, la comercianții parteneri ai băncii emitente.  În general, este indicat să eviți retragerile de numerar, din cauza dobânzilor și comisioanelor crescute. Depășirea datei scadente atrage, de asemenea, costuri piperate.

Dacă ai folosit cardul de cumpărături într-un mod dezavantajos pentru tine, poți obține o refinanțare care să îți permită să acoperi acesta „gaură neagră” din bugetul tău.

Vrei să scapi de un credit prea scump

Condițiile de creditare s-au relaxat față de anii anteriori. Nivelul dobânzilor este mult mai atractiv decât în urma cu 2-3 ani, de exemplu. Alegând o refinanțare, vei putea contractata un împrumut în condiții actuale de piață, cu o dobândă redusă. În plus, ai ocazia de a-ți micșora și mai mult dobânda dacă îți muți și salariul la banca la care apelezi pentru refinanțare și dacă închei și o asigurare de viață și pentru situații neprevăzute.

Ai nevoie de bani în plus

Frecvent, nevoile tale se schimbă. Poate îți dorești o vacanță frumoasă sau cochetezi cu ideea reamenajării locuinței. Ori, poate ai nevoie de resurse financiare pentru a-ți repara masina sau pentru o intervenție chirurgicală.

Dacă ai nevoie de bani pentru a-ţi duce la bun sfârșit anumite planuri sau pentru a rezolva o situație neprevăzută, refinanțarea îți oferă posibilitatea accesării unei sume suplimentare, pe lângă cea necesară acoperirii creditelor existente.

O metodă eficientă pentru a găsi cel mai avantajos împrumut

Poate fi destul de obositor să găsești cel mai avantajos împrumut de pe piața financiară, având în vedere numărul impresionant al ofertelor existente. Este foarte important să iei în calcul mai multe variante, tocmai pentru a le putea compara. Dacă te limitezi la una singură, există un risc destul de mare să iei o decizie nu tocmai fericită.

Când alegi să cauți pe cont propriu un anumit produs financiar, trebuie să aloci în jur de 15-20 de minute, pe site-ul unei bănci, pentru a consulta toate informațiile financiare și pentru a face și o simulare. Însă, poți descoperi oferte avantajoase de creditare și fără a pierde numeroase ore navigând pe site-urile băncilor, respectiv fără drumuri până la sucursale. Poți accesa, gratuit, platforma de comparare Sortter, care te ajută să identifici o soluție financiară adaptata nevoilor tale.

Simplu și rapid, Sortter îți pune la dispoziţie informațiile necesare despre oferte disponibile pe piață, astfel că, din confortul casei tale, vei fi la curent, în câteva secunde, cu nivelul dobânzilor, DAE și al comisioanelor, dar și cu toate condițiile de eligibilitate, tocmai pentru a evita neplăcuta situație a unui refuz de finanțare, dacă nu le îndeplinești.

Introducând suma de care ai nevoie pentru refinanțare și perioada în care ești dispus să achiți rate, Sortter îți prezintă cele mai bune soluții de creditare pentru nevoile tale. Analizează bine avantajele și dezavantajele fiecărui credit. Mai apoi, compară ofertele, tocmai pentru a o alege pe cea care îți oferă cea mai mare siguranță.

De asemenea, pentru a ști că ai optat pentru o refinanțare în condiții echitabile, încearcă și calculatorul de credite disponibil pe platforma de comparare Sortter. Simplu de folosit și gratuit, acesta te ajută să-ți faci o idee despre costul real al fiecărui credit de refinanțare și despre nivelul ratei lunare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.