Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

500 de imigranţi ilegali au fost eliberaţi din două centre de detenţie din Texas

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Aproape 500 de femei şi copii imigranţi ilegali au fost eliberaţi din două centre de detenţie din Texas, în sudul Statelor Unite, după ce justiţia a apreciat ca ilegală detenţia copiilor, a anunţat marţi o organizaţie pentru apărarea drepturilor migranţilor, scrie AFP.

Cele 470 de persoane erau închise în două centre de detenţie private, potrivit Departamentului american al Imigraţiei care a confirmat eliberarea lor.

Imigranţi clandestini care căută azil în Statele Unite sunt frecvent eliberaţi din aceste centre după ce dosarele lor au fost judecate, dar amploarea punerii în liberate de la sfârşitul săptămânii trecute este neobişnuită, a subliniat Refugee and Immigrant Center for Education and Legal Services (RAICES).

Citește și: Indonezia: Cutremur cu magnitudinea 6,4 în provincia Aceh

"Ştim, în comparaţie cu media numărului de persoane pe care le eliberează în mod obişnuit, că punerea în libertate de la sfârşitul săptămânii nu a fost ceva normal", a explicat Amy Fischer, responsabil în cadrul RAICES. În opinia sa, de patru ori mai multe persoane ca de obicei au părăsit aceste centre.

"Sunt pe punctul de a fi expulzaţi, de a fi urcaţi în avioane sau autobuze", a menţionat ea.

Episodul a avut loc după decizia de vineri a judecătoarei Karin Crump, de la tribunalul comitatului Travis din Texas, potrivit căreia aceste centre nu pot fi considerate ca locuri de îngrijire a copiilor.

Seria de eliberări era "prevăzută în cadrul normal al operaţiunilor, şi nu ca răspuns la o decizie a justiţiei", s-a apărat Departamentul Imigraţiei într-un comunicat. Conform datelor oficiale, 2.393 de imigranţi clandestini se află în continuare închişi în cele două centre.

Cu începere din 2014 şi un vârf al afluxului de copii refugiaţi în Statele Unite, care fug în majoritate din faţa violenţelor din America Centrală, administraţia Barack Obama a introdus detenţia copiilor cu mamele lor imigrate ilegal în acest tip de centre, pe perioada studierii dosarului de azil, anunță Agerpres.

"Nu putem spera decât că este un semn ce arată în sfârşit decizia administraţiei Obama de a pune capăt acestui experiment al detenţiei familiale care este un eşec", a comentat într-un comunicat directorul executiv al RAICES, Jonathan Ryan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.