Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

500 de lei de mare, morți pe coasta din sudul Braziliei

twitter.com
leu de mare

500 de lei de mare, morți pe coasta din sudul Braziliei

Peste 500 de lei de mare au fost găsiţi morţi pe coastele din sudul Braziliei, conform unui nou bilanţ al autorităţilor locale care atribuie decesele gripei aviare, transmite AFP, conform Agerpres.

"Până în prezent, am numărat 552 de mamifere marine (moarte) în diferite locuri de-a lungul coastei", a declarat Secretariatul pentru Agricultură din statul Rio Grande do Sul într-un comunicat transmis AFP.

Doar vineri, autorităţile din oraşul Santa Vitoria Palmar, situat în acelaşi stat, au anunţat că au găsit rămăşiţele a 164 de lei de mare.

Primul focar de gripă aviară la mamifere marine a fost identificat la începutul lunii octombrie la Cassino, o altă plajă din statul Rio Grande do Sul, potrivit ministerului brazilian al Agriculturii.

Cele mai multe dintre mamiferele marine moarte în sudul Braziliei au fost găsite în apropierea graniţei cu Uruguay, unde autorităţile au raportat în septembrie descoperirea a circa 400 de cadavre de lei de mare, ale căror decese au fost de asemenea atribuite gripei aviare.

Potrivit autorităţilor locale, însă, nu există "niciun risc pentru consumul de păsări de curte sau de ouă" produse în Brazilia.

Brazilia îşi menţine deci statutul de "indemnă de boală", întrucât "nicio producţie comercială nu a fost afectată" până în prezent, potrivit guvernului.

Deşi cazurile de infectare la oameni sunt rare, autorităţile braziliene au recomandat totuşi populaţiei să nu se apropie de rămăşiţele mamiferelor marine şi să îşi ţină animalele de companie departe de acestea.

Peru, Chile şi Argentina au raportat, de asemenea, decese în rândul animalelor lor marine, atribuite de asemenea acestui virus, care provoacă leziuni musculare, neurologice şi respiratorii grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.