Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5000 de credincioşi au participat la liturghia oficiată de Papa Francisc la sanctuarul de la Fatima

papa Francisc

Cinci sute de mii de credincioşi au participat sâmbătă la liturghia oficiată de Papa Francisc la sanctuarul de la Fatima, a anunţat Vaticanul, citând o estimare furnizată de autorităţile portugheze. 

În timpul acestei ceremonii, pontiful argentinian i-a canonizat pe Francisco Marto şi pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei copii păstori care au fost martori la apariţiile Fecioarei Maria în acest mic oraş din centrul Portugaliei, în urmă cu o sută de ani, notează AFP, conform agerpres.ro.

Apelul lui Liviu Dragnea către Sevil Shhaideh: 'Vreau să luaţi în serios asta'


După ce s-a recules la mormintele acestora din Bazilica Fecioarei Rozariului, Papa Francisc a pronunţat formula ritualică de canonizare, în limba portugheză, în aplauzele numeroşilor credincioşi, unii în lacrimi.

Circa 500.000 de persoane au umplut esplanada sanctuarului sub un cer înnorat, în timp ce alte zeci de mii de pelerini au fost nevoiţi să urmărească ceremonia pe ecranele uriaşe amplasate pe străzile adiacente.

Fetița care a căzut într-un puț, în localitatea Răcari, a fost salvată / UPDATE


În total, o jumătate de milion de credincioşi au asistat la liturghia de sâmbătă, la fel de mulţi ca în timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea, din 2010, potrivit unei estimări a autorităţilor portugheze citate de Vatican. 

"Avem drept exemple în faţa ochilor pe Sfântul Francisco Marto şi pe Sfânta Jacinta" care prin credinţa lor au avut "forţa de a depăşi adversităţile şi suferinţele", a subliniat Papa într-o omilie, cu referire la cei doi copii care au murit de gripă spaniolă în 1919, respectiv 1920. 

Ceremonia de canonizare prezidată de Francisc vine la 17 ani după beatificarea lui Francisco şi a Jacintei de către Ioan Paul al II-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.