Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

52% dintre români consideră important să predea spre reciclare deșeurile de electrice

Efemerida Ton Sybtakton
deseuri plastic

52% dintre români consideră important să predea spre reciclare deșeurile de electrice mici și de baterii, potrivit mediafax.

Rezultatele studiului dezvoltat de către ECOTIC și GBD Research în cadrul proiectului ECOSWEEE

ECOTIC este organizația din România parteneră din cadrul proiectului ECOSWEEE, finanțat parțial de Comisia Europeană prin programul LIFE și coordonat de WEEE Forum, care își propune să testeze diferite metode de stimulare pentru creșterea ratei de colectare a deșeurilor electrice mici și a bateriilor portabile.

21 de proiecte-pilot vor fi dezvoltate în 12 țări pentru a testa eficacitatea diferitelor stimulente, inclusiv sisteme de garanție-returnare, plată directă, utilizarea platformelor e-Commerce, eco-contribuție vizibilă și alte stimulente financiare. Proiectul va elabora recomandări de politică care vor fi utilizate pentru evaluarea noii directive europene privind deșeurile de echipamente electrice și electronice și regulamentul propus privind bateriile. În cadrul acestui proiect ECOTIC a dezvoltat un studiu pentru a afla nivelul de conștientizare, precum și de acțiune a populației în ceea ce privește debarasarea corectă de deșeurile de electronice mici, în special de telefoanele mobile, tabletele și laptopurile, precum și de bateriile uzate. Studiul a fost efectuat în octombrie 2023 pe un eșantion de 1500 de persoane, folosind metoda CAWI. O sinteză de tip infografic a celor mai semnificative rezultate ale studiului este disponibilă aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.